Piektdiena,

E-konsultācijas

Lapas karte

Kontakti

Ināra Mūrniece: mūsu pienākums ir Latvijas valsts vienaudžu vēsturisko atmiņu nodot nākamajām paaudzēm

Saeima
15.07.2017

Palielināt | Samazināt

Ieteikt:   +0

Drukāt
 Nosūtīt
 Ziņot redaktoram
 Komentēt
Iesaka:   +0 -0

Latvija savas saknes dzen jau teju simts gadu. Un tajā būtisks nopelns ir arī jums – Latvijas vienaudžiem, kuri kopā ar valsti mērojuši ceļu cauri gadsimtam un bijuši klātesoši labajos un arī sarežģītajos Latvijas likteņa pavērsienos. Jūs esat piedalījušies mūsu vēsturiskās atmiņas veidošanā, un mūsu pienākums ir to nodot nākamajām paaudzēm, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, sestdien, 15.jūlijā, viesojoties pirmajā Latvijas simtgadnieku salidojumā “Piedzimt kopā ar Latviju”. Tas pulcē teju pussimtu mūsu valsts vienaudžu.
"Tā ir liela Latvijas un jūsu pašu bagātība, ka esat nodzīvojuši garu un notikumiem bagātu mūžu, aizvien esat dzīvespriecīgi un enerģiski cilvēki. Jūs mums sniedzat unikālu dzīves pieredzi, gudrību un neatkārtojamus dzīvesstāstus," sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

"Šī gada maijā, atzīmējot Latgales kongresa simtgadi, uzsvēru, ka latvieši vienmēr spējuši paši vadīt savu vēsturisko likteni, sarežģītu pasaules notikumu gaitā pratuši pieņemt pareizos lēmumus. Mūsu tautas spēku apliecina spēja atjaunot neatkarību pēc 50 okupācijas gadiem, spēja atgriezties pie savas valsts saknēm – demokrātiskas un parlamentāras iekārtas. Šajos notikumos arī jūs esat bijuši klātesoši, un arī jūsu lēmumi ir veidojuši Latviju un ļāvuši tai uzplaukt," teica I.Mūrniece, uzsverot, ka Latvijas simtgadnieki ir mūsu lepnuma avots.

Saeimas priekšsēdētāja pauda prieku par iespēju tikties ar Latvijas vienaudžiem, lai kopā ievadītu Latvijas valsts simtgades svinības. I.Mūrniece pateicās pirmā Latvijas simtgadnieku salidojuma organizatoriem, akcentējot, ka svētku dāvināšana Latvijas vienaudžiem ir brīnišķīga iniciatīva, kas svarīga mums visiem.

Ieteikt:  +0

KOMENTĀRI (0)
Komentārā lūdzam izteikt Jūsu viedokli. Ja Jums ir neskaidrības par izskatīto tematu, jautājumiem izmantojiet sadaļu "E-konsultācijas".

drošības attēls
Pievienot

Informācijas statuss
Šī sadaļa ir platforma nepastarpinātai valsts iestāžu komunikācijai ar sabiedrību.

• Par preses relīžu saturu atbild informācijas iesniedzējs. LV portāls publicē iesūtīto informāciju, to nerediģējot un nemainot.
  • Aicinām valsts pārvaldes iestādes paziņojumu iesūtīšanai izmantot e-pastu: pr@lv.lv
Lietotājiem der zināt.

VISVAIRĀK LASĪTIE

TEMATISKIE RAKSTI

REKLĀMA

SKAIDROJUMI. LIKUMI PRAKSĒ. DISKUSIJAS. ZINI SAVAS TIESĪBAS UN PIENĀKUMUS!

Ceļvedis valsts informācijā. Specializēts portāls dialogam starp sabiedrību un valsti.
ATSLĒGVĀRDI:
  • VISI