DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. jūlijā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Satiksmes ministrs atbalsta Anša Zeltiņa virzību Rīgas brīvostas pārvaldnieka amatā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Satiksmes ministrs Uldis Augulis saskaņo Anša Zeltiņa virzīšanu Rīgas brīvostas pārvaldnieka amatā. Uzklausot viņa redzējumu par Rīgas ostas turpmāko attīstību, kā arī ņemot vērā gan pretendentu atlases un izvērtēšanas komisijas, gan Rīgas brīvostas valdes vienbalsīgu atbalstu Zeltiņa virzīšanai amatā, ministrs pieņēma pozitīvu lēmumu.

Pēc Auguļa saskaņojuma mēneša beigās tiks sasaukta Rīgas brīvostas valdes sēde, kurā jāpieņem gala lēmums un Zeltiņš jāapstiprina amatā.

Piektdien, 14.jūlijā, Zeltiņš satiksmes ministram prezentēja savu redzējumu par Rīgas ostas turpmāko attīstību, tai skaitā izaicinājumiem un veicamajiem galvenajiem uzdevumiem. Ministrs uzsver, ka Rīgas brīvosta ir būtiski attīstījusies, kļuvusi par vienu no vadošajām ostām Baltijas valstīs. Nākamajam Rīgas brīvostas pārvaldniekam būs jāspēj līdzsvarot valsts un pašvaldību intereses, nodrošinot efektīvu ostas pārvaldības procesu.

Kā Rīgas ostas pārvaldnieka galvenos uzdevumus Augulis akcentē nepieciešamību nodrošināt brīvostas pārvaldības caurskatāmību, tai skaitā Valsts kontroles ieteikumu striktu ieviešanu un profesionālu personāla, finanšu vadību. Tāpat ir sekmīgi jārealizē Krievu salas projekta īstenošana, kā arī jāveicina uzņēmējdarbības izaugsme, sekmējot kravu plūsmu.

Jau vēstīts, ka šī gada 28. jūnijā Rīgas brīvostas valde Rīgas brīvostas pārvaldnieka amatā vienbalsīgi atbalstīja Zeltiņu. Viņa kandidatūru apstiprināšanai Rīgas brīvostas valdē virzīja Rīgas brīvostas pārvaldnieka amata pretendentu atlases un izvērtēšanas komisija.

Zeltiņš ir ieguvis profesionālo bakalaura un maģistra grādu jūras transportā Latvijas Jūras akadēmijā, kā arī maģistra grādu biznesa vadībā Salfordas Universitātē, Apvienotajā Karalistē. Zeltiņa profesionālā pieredze saistīta gan ar kuģniecības nozari, gan vadošos amatos privātajā un publiskajā sektorā transporta un loģistikas jomā. Pašlaik Zeltiņš ieņem VAS "Latvijas dzelzceļš" padomes priekšsēdētāja amatu, ir SIA "Rīgas brīvostas flote" direktors un valdes loceklis, kā arī VAS "Latvijas Jūras administrācija" valdes priekšsēdētāja padomnieks. Pirms tam bijis transporta nozares atašejs Eiropas Savienībā, vadījis VAS "Latvijas Jūras administrācija", kā arī strādājis vadošos amatos vairākos privātos ar transporta un loģistikas nozari saistītos uzņēmumos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI