DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. jūlijā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Satiksmes ministrs tiksies ar Rīgas brīvostas pārvaldnieka amatā virzīto Ansi Zeltiņu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Piektdien, 14.jūlijā, plkst.11.30, satiksmes ministrs Uldis Augulis tiksies ar Rīgas brīvostas valdes Rīgas brīvostas pārvaldnieka amatā vienbalsīgi atbalstīto ilggadēju transporta un loģistikas nozares profesionāli Ansi Zeltiņu.

Lai Zeltiņš varētu stāties amatā, atbilstoši Rīgas brīvostas likumam ir jāsaņem satiksmes ministra saskaņojums, pēc kura Rīgas brīvostas valdes sēdē Zeltiņš jāapstiprina amatā. Tāpēc pirms saskaņošanas Augulis uzklausīs Zeltiņa redzējumu par Rīgas ostas turpmāko attīstību, tai skaitā izaicinājumiem un veicamajiem galvenajiem uzdevumiem, nostiprinot Rīgas ostas vadošo lomu Baltijas valstīs.

Tikšanās notiks Satiksmes ministrijā (SM), Gogoļa ielā 3, 3.stāvā, ministra kabinetā. Foto un video iespējams pirms un pēc tikšanās. Pēc tikšanās paredzēts preses brīfings. Žurnālisti aicināti pieteikt SM caurlaidi pa tālruni 67028013 vai E-pasts: komunikacijas@sam.gov.lv.

Jau vēstīts, ka šī gada 28. jūnijā Rīgas brīvostas valde Rīgas brīvostas pārvaldnieka amatā vienbalsīgi apstiprināja Zeltiņu. Viņa kandidatūru apstiprināšanai Rīgas brīvostas valdē virzīja Rīgas brīvostas pārvaldnieka amata pretendentu atlases un izvērtēšanas komisija, kas vairākās kārtās, saskaņā ar atklātā konkursa nolikumu, izvērtēja 24 pretendentus. Atbilstoši likumā "Par Ostām" noteiktajai kārtībai, pēc satiksmes ministra saskaņojuma tiks sasaukta vēl viena Rīgas brīvostas valdes sēde, kurā pieņems gala lēmumu par Zeltiņa iecelšanu Rīgas brīvostas pārvaldnieka amatā.

Zeltiņš ir ieguvis profesionālo bakalaura un maģistra grādu jūras transportā Latvijas Jūras akadēmijā, kā arī maģistra grādu biznesa vadībā Salfordas Universitātē, Apvienotajā Karalistē. Zeltiņa profesionālā pieredze saistīta gan ar kuģniecības nozari, gan vadošos amatos privātajā un publiskajā sektorā transporta un loģistikas jomā. Pašlaik Zeltiņš ieņem VAS "Latvijas dzelzceļš" padomes priekšsēdētāja amatu, ir SIA "Rīgas brīvostas flote" direktors un valdes loceklis, kā arī VAS "Latvijas Jūras administrācija" valdes priekšsēdētāja padomnieks. Pirms tam bijis transporta nozares atašejs Eiropas Savienībā, vadījis VAS "Latvijas Jūras administrācija", kā arī strādājis vadošos amatos vairākos privātos ar transporta un loģistikas nozari saistītos uzņēmumos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI