DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. jūlijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents Kazahstānā: Latvija ir transporta jomas līderis Baltijas valstīs

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
“Latvijas mērķis transporta jomā ir saglabāt līdera pozīciju Baltijas valstīs,” uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis, pirmdien 10. jūlijā Astanā, atklājot konferenci “Globālās transporta kustības vīzija. Eirāzijas potenciāls”. Valsts prezidents norādīja, ka transports tradicionāli ir bijis viens no Latvijas ekonomikas stūrakmeņiem, kas nodrošina tautsaimniecības asinsriti, un nozares turpmākā attīstība ir svarīga valsts prioritāte. Šajā jomā Latvija ir nemainīgs līderis Baltijas valstu vidū, jo Latvijas ostas nodrošina lielākos kravu pārkraušanas apjomus.

"Jau ilgus gadus Kazahstāna ir Latvijas transporta sektora uzticams partneris. Sadarbība transporta un loģistikas jomā ir bijusi abpusēji izdevīga. Mūsu valstu ģeogrāfiskās priekšrocības un attīstītā transporta infrastruktūra ir kā atslēga, lai atslēgtu iespēju durvis un savienotu kontinentus, īstenojot kravu pārvadājumu plūsmas no Āzijas valstīm uz un no Eiropas," atzīmēja Raimonds Vējonis.

Valsts prezidents vērsa uzmanību, ka, mainoties laikiem, mainās arī pieprasījums, kas tiešā veidā ietekmē arī transporta pakalpojumus, to kvalitāti un izmantotās tehnoloģijas. Viņš atzina, ka šodien Latvijas transporta nozares galvenā prioritāte ir attīstīt konteinerpārvadājumus no Eiropas caur Latviju uz Āzijas valstīm, kā arī kravu plūsmas pretējā virzienā. Lai šo mērķi sasniegtu, nepietiek tikai ar Latvijas labi attīstīto infrastruktūru, bet svarīgi arī veidot sadarbību ar partneriem.

"Tranzīts ir pārrobežu mēroga nozare, kas ietver plašu sadarbību starp valstīm Eirāzijas kontinentā, un Kazahstāna viennozīmīgi ir viens no vitāli svarīgiem Latvijas partneriem," uzsvēra Raimonds Vējonis.

Konference "Globālās transporta kustības vīzija. Eirāzijas potenciāls" norisinās Latvijas Transporta un loģistikas nedēļas laikā, starptautiskās izstādes "EXPO Astana 2017" ietvaros. Paredzams, ka izstādi līdz septembrim apmeklēs 2-5 miljoni dalībnieku. EXPO Astana 2017 tēma ir "Nākotnes enerģija",
Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI