DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. jūlijā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Augulis: Kazahstāna ir ļoti svarīgs Latvijas partneris Eirāzijas tranzīta attīstībai

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Satiksmes ministrs Uldis Augulis uzsver, ka Kazahstāna ir ļoti svarīgs Latvijas partneris, it īpaši transporta jomā, jo tā ir pieredzes bagāts un uzticams partneris Eirāzijas tranzīta attīstībai.

Pirmdien, 10.jūlijā, Astanā, EXPO-2017 ietvaros,  Latvijas dzelzceļš, Rīgas Brīvosta un Liepājas Speciālā ekonomiskā zona Latvijas paviljonā rīko konferenci "Globālās transporta kustības vīzija. Eirāzijas potenciāls", kurā uzrunas teica Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis, Kazahstānas premjerministra 1.vietnieks Askars Mamins un satiksmes ministrs Augulis.

Satiksmes ministrs uzsvēra: "Transporta attīstība ir ilgtermiņa process, kas prasa stipru gribu, spēju sadarboties un vēlmi attīstīties. Tomēr neviens nav ticis augšā, skatoties uz trepēm vien. Ir jāpieliek pūles un pa tām ir jākāpj, un esmu pārliecināts, ka šī Latvijas transporta nedēļa ir kārtējais pakāpiens virzienā uz attīstību un vienotas Eirāzijas transporta tīkla izveidi."

Augulis izteica pateicību Kazahstānai par lielo ieguldīto darbu, lai radītu valstīm iespēju parādīt savus sasniegumus un stiprās puses, prezentējot sevi šī gada Expo Astana 2017, jo šādi liela mēroga starptautiski pasākumi rada nepieciešamos priekšnoteikumus sekmīgas sadarbības veidošanai.

"Latvijas un Kazahstānas transporta sadarbībai ir zelta pamats – mūs vieno kopīgs mērķis kļūt par svarīgu ķēdes posmu Eiropas un Āzijas transporta koridorā. Kopēji sadarbojoties, varam dot lielu ieguldījumu Eirāzijas kontinenta savienojumu attīstībā," norādīja Augulis.

Ministrs uzsvēra, ka tranzīta sektorā esam līderi Baltijas valstu vidū – caur  Latvijas ostām tiek pārkrauti lielākie kravu apjomi, tāpat arī jauni rekordi pirmajā pusgadā sasniegti konteinerpārvadājumu jomā.  Augulis atzīmēja Latvijas dzelzceļšš un LDZ Loģistika  un to partneru visā Eirāzijā paveikto, īstenojot konteinervilciena organizēšanu no Yiwu uz Rīgu, kā arī divu  konteinervilcienu došanos no Rīgas uz Kašgaru Ķīnā, lai sabalansētu kravu plūsmu abos virzienos un padarītu dzelzceļa pārvadājumus vēl efektīvākus.

Ministrs informēja, ka aktīvi tiek strādāts pie nākamajiem konteinervilcieniem no Šenženas, Čendu, Lianjungangas un citām Ķīnas pilsētām, ostām un provincēm, kā arī plānoti noteikti savienojumi ar Irānu un Indiju, vienlaikus uzsverot, ka šie pārvadājumi nebūtu iespējami bez saskaņotas iesaistīto valstu – Ķīnas, Kazahstānas, Krievijas un Baltkrievijas sadarbības.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI