DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. jūlijā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents izstādē EXPO Astana: Latvijas nākotne ir jaunās tehnoloģijas un digitalizācija

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
“Latvijas bagātība ir tās cilvēki un viņu zināšanas. Mūsu ambīcijas nākamajos gados ir kļūt par Data Driven Nation, kur vairojot datu pieejamību un izmantošanu, kā arī attīstot inovācijas, būs iespējams radīt viedās tehnoloģijas. Tehnoloģijas, kas noteiks valstu attīstību nākamos gadu desmitus,” uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis, 2017. gada 9. jūlijā, atklājot Latvijas Nacionālo dienu izstādē EXPO Astana 2017 Kazahstānā. Latvijas paviljonā, kura vadmotīvs ir “Enerģija ir mūsu dabā” (Energy is in our nature), izstādes apmeklētāji var iepazīt Latvijas dabas bagātības, zaļo enerģiju un mūsu iespējas radīt augstu pievienoto vērtību, teica Raimonds Vējonis.

"Mūsdienās spēja domāt un rīkoties ātri un radoši, kā arī meklēt jaunus risinājumus ir ne tikai iespēja, bet pienākums, lai kopā cīnītos pret tādiem izaicinājumiem, kā klimata pārmaiņas un kiberdrošība. Latvijas nākotne ir cieši saistīta ar ekonomikas digitalizāciju un aizvien plašāku jauno tehnoloģiju izmantošanu tautsaimniecībā. Tieši modernās tehnoloģijas būs nākotnes enerģijas radīšanas galvenais dzinējspēks," teica Valsts prezidents, norādot, ka izstāde EXPO Astana iemieso enerģiju, kas rodas, satiekoties, apmainoties viedokļiem un jaunām idejām, iedvesmojoties jauniem mērķiem un attīstībai.

Savā uzrunā viņš uzsvēra, ka Kazahstāna ir Latvijas lielākais tirdzniecības partneris reģionā, pakāpeniski un stabili pieaug eksporta un importa apgrozījums starp abām valstīm. Ievērojama Kazahstānas priekšrocība ir attīstītā infrastruktūra, saikne ar Ķīnu un tās tuvākajām kaimiņvalstīm Centrālāzijā. Savukārt Latvija ir kā tilts uz plašāku Ziemeļeiropas reģionu.

Nacionālās dienas atklāšanas laikā uz EXPO centrālās skatuves, skanot mūsu valsts himnai, tika pacelts Latvijas karogs. Valsts prezidents apmeklēja Latvijas un Kazahstānas paviljonus.

Pasākumos kopā ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni piedalās Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētājs un Astana EXPO 2017 komisārs Jānis Endziņš, pārstāvji no VAS "Latvijas dzelzceļš", Rīgas Brīvostas, kā arī eksporta atbalsta kustības "The Red Jackets" u.c.

Izstāde EXPO 2017 notiek no 2017. gada 10. jūnija līdz 10. septembrim Astanā, Kazahstānā. Sagaidāms, ka izstādi apmeklēs 2-5 miljoni dalībnieku. EXPO Astana 2017 tēma ir "Nākotnes enerģija", Latvijas paviljona vadmotīvs – "Enerģija ir mūsu dabā" (Energy is in our nature).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI