DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. jūlijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

M. Kučinskis tiekas ar Halles Domes priekšsēdētāju un deputātiem

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ministru prezidents Māris Kučinskis sestdien, 8.jūlijā, Vācijā tikās ar Halles pilsētas domes priekšsēdētāju Anni Rodenbroku-Veselmani (Anne Rodenbrock-Wesselmann), kā arī domes deputātiem.

Tikšanās laikā abas puses augstu novērtēja 25 gadus ilgstošo sadarbību starp Valmieru un Giterslo reģionu, kurā ietilpst Halle, kā arī sešus gadus ilgstošo sadarbību starp Valmieru un Halles pilsētu.

M. Kučinskis norādīja, ka sadarbības sākumā pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados, lielākais ieguvējs no abu pašvaldību sadraudzības bijis toreizējais Valmieras rajons, ņemot vērā, ka Latvijas valsts ekonomika bija tikai savas attīstības pašā sākuma stadijā. "Šo 25 gadu laikā situācija ir būtiski mainījusies – Valmiera ir ekonomiski attīstīta pilsēta, kurā darbavietu ir vairāk, nekā iedzīvotāju." Tāpat Ministru prezidents uzsvēra lielo nozīmi abu pašvaldību starptautiskajai sadarbībai valsts kopējā attīstībā.

Giterslo reģions ir Ziemeļreinas-Vestfālenes reģionā ietilpstoša pašvaldība. Ziemeļreina – Vestfālene ir viena no svarīgākajiem Latvijas ekonomiskās sadarbības partneriem, tā ir starp vadošajiem partneriem investīciju jomā. Kopumā Vācija ir viens no nozīmīgākajiem Latvijas ārējās tirdzniecības partneriem. 2016.gadā Vācija kļuvusi par otro lielāko Latvijas tirdzniecības partneri tūlīt aiz kaimiņvalsts Lietuvas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI