DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. jūlijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

M. Kučinskis tiekas ar Ziemeļreinas-Vestfālenes Parlamenta prezidentu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Valsts kanceleja

Ministru prezidents Māris Kučinskis piektdien, 7. jūlijā, Diseldorfā (Vācijā) tikās ar Ziemeļreinas-Vestfālenes federālās zemes Parlamenta prezidentu Andre Kuperu (André Kuper) un Parlamenta delegāciju.

Tikšanās laikā abas puses augstu novērtēja Latvijas un Ziemeļreinas-Vestfālenes līdzšinējo sadarbību, norādot, ka tā devusi abpusēji vērtīgu pieredzi. M. Kučinskis norādīja, ka savulaik nodibinātā sadarbība starp Valmieru un Ziemeļreinas-Vestfālenes federālajā zemē ietilpstošo Giterslo pilsētu ir ļāvusi Latvijas pašvaldībai attīstīt savu ekonomiku, kļūstot par pašvaldību, kurā darbavietu ir vairāk nekā iedzīvotāju.

M. Kučinskis un A. Kupers apsprieda jautājumus, kas skar pašvaldību attīstību, īstenojamo reformu procesu, kā arī ekonomikas attīstību.

Tāpat tika apspriesta Latvijas pieredze valsts e-pārvaldes ieviešanas jomā, atzīstot, ka Latvija šajā jomā ir apsteigusi daudzas Eiropas valstis, tostarp Vāciju.

Kopumā Vācija ir viens no nozīmīgākajiem Latvijas ārējās tirdzniecības partneriem. 2016.gadā Vācija kļuvusi par otro lielāko Latvijas tirdzniecības partneri tūlīt aiz kaimiņvalsts Lietuvas. Savukārt Ziemeļreina – Vestfālene ir viena no svarīgākajiem Latvijas ekonomiskās sadarbības partneriem, tā ir starp vadošajiem partneriem investīciju jomā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI