DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. jūlijā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

J.Eglīts: Sadarbības teritoriju izveide palīdzēs sakārtot sabiedriskā transporta pieejamību

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Lai veicinātu sabiedriskā transporta pieejamību iedzīvotājiem, pašvaldību sadarbības teritorijās jau tuvākajā nākotnē ir būtiski veidot koordinētus sabiedriskā transporta tīklus. Šo jomu ir vienlīdz svarīgi sakārtot kā Rīgā un Pierīgā, tā arī Latvijas reģionos. Maršrutu izveidē ir jāvadās pēc izglītības iestāžu, kā arī dažādu publisko pakalpojumu sniegšanas vietu izvietojuma.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas parlamentārais sekretārs Jānis Eglīts (NA) informē: "Būtisks jautājums sabiedriskā transporta organizācijā ir nākotnē veidot pārdomātus un, ekonomiski izdevīgus maršrutus. Esmu pārliecināts, ka pašvaldību sadarbības teritoriju izveide ir labs veids šīs jomas sakārtošanai."

J.Eglīts pauž viedokli, ka maršrutu plānošanai ir jābūt saistītai ar skolu tīklu un valsts un pašvaldību pakalpojumu saņemšanas vietu pieejamību. Sevišķi svarīgi tas ir Rīgā un Pierīgā, kur šobrīd pasažieru pārvadājumus veic dažādi, savstarpēji nesaistīti  uzņēmumi. Līdz ar to ir izveidojusies situācija, kad sabiedriskais transports kursē nekoordinēti un zaudētāji ir galvaspilsētā strādājošie, kuri dzīvo ārpus tās.

"Šī situācija ir jāmaina un tas ir iespējams sadarbības teritoriju ietvaros, pārvadātājiem un pašvaldībām kļūstot par līdzvērtīgiem partneriem un veidojot vienotu, koordinētu sabiedriskā transporta maršrutu shēmu," informē J.Eglīts.

Analoģiska sadarbība ir jāveido arī reģionos, konkrētas sadarbības teritorijas ietvaros pašvaldībām ir kopā jāplāno vienoti maršruti, kas savieno novadu stratēģiski svarīgos punktus. Piemēram, lai radītu pēc iespējas īsāku un vienkāršāku ceļu bērnu nokļūšanai mācību iestādēs. Šobrīd nav pārdomāti autobusu un vilcienu maršrutu laiki un to savienojumi.

Sadarbības teritoriju izveides kontekstā ir jāsakārto arī iespēja iedzīvotājiem viena veida biļeti izmantot pilsētas sabiedriskajā transportā un Rīgas pasažieru vilciena pārvadājumos pilsētā un piepilsētā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI