05. jūlijā, 2017
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents Raimonds Vējonis ar Igaunijas prezidenti Kersti Kaljulaidu pārrunā Igaunijas prezidentūras ES Padomē prioritātes

Trešdien, 2017. gada 5. jūlijā, Valsts prezidents Raimonds Vējonis tikās ar Igaunijas Republikas prezidenti Kersti Kaljulaidu un pārrunāja Igaunijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē prioritātes, kā arī aktualitātes ES un transatlantisko attiecību ietvaros.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis sveica Igaunijas prezidenti ar Igaunijas prezidentūru ES Padomē. Viņš pauda gandarījumu, ka Igaunija turpinās strādāt pie vairākām Latvijas prezidentūras virzītām prioritātēm - ES Digitālā tirgus veidošanas, kā arī konkurētspējas un izaugsmes jautājumiem, stiprinot vienoto tirgu ES. Igaunijas prezidentūras laikā plānotais Austrumu partnerības valstu samits dos nepieciešamo impulsu, attīstot ES attiecības ar partnerības valstīm.

Tikšanās laikā Jūrmalas rezidencē amatpersonas pārrunāja valstu divpusējās attiecības, atzinīgi novērtējot aktīvo un daudzpusīgo divpusējo sadarbību dažādos līmeņos un jomās.

"Ģeopolitiskās izmaiņas ir radījušas jaunus izaicinājumus un to pārvarēšanai pieprasa konkrētus risinājumus. Mēs skaidri apzināmies dezinformācijas un propagandas ietekmi. Tāpēc kopīgi strādājam, lai rastu risinājumus šiem izaicinājumiem gan nacionālā, gan Eiropas Savienības un NATO līmenī," teica Raimonds Vējonis.