DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. jūlijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents: ciešākai NATO un ES sadarbībai stratēģiskās komunikācijas jomā ir jākļūst par vienu no mūsu prioritātēm

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
“Esmu pārliecināts, ka ciešākai NATO un ES sadarbībai stratēģiskās komunikācijas jomā ir jākļūst par vienu no mūsu prioritātēm, īpaši saistībā ar NATO paplašināto klātbūtni Baltijas valstīs un Polijā. Esam piedzīvojuši dezinformācijas kampaņas ar mērķi ietekmēt gan mūsu, gan partneru viedokļus. Mēs nevaram nereaģēt uz šādiem mēģinājumiem izmantot mūsu demokrātiskās vērtības,” uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis, trešdien, 2017. gada 5. jūlijā, atklājot stratēģiskās komunikācijas dialogu “The Riga StratCom Dialogue. Perception matters”.

Valsts prezidents atzīmēja, ka pēdējos trijos gados mēs esam piedzīvojuši lielas ģeopolitiskas izmaiņas. Tās saistītas gan ar Krievijas dezinformāciju un propagandu, gan DAESH īstenotajiem pasākumiem kaujinieku rekrutēšanai un baiļu atmosfēras radīšanu mūsu sabiedrībās.

"Mēs esam izvēlējušies veidu, kā atbildēt uz šiem izaicinājumiem, nenonākot pretrunā ar mūsu demokrātiskajām vērtībām un brīvībām. Mēs neiesaistāmies pret propagandu vērstās kampaņās. Tā vietā mēs ieguldām mūsu mediju prasmju attīstībā un profesionālā žurnālistu darbā, kas palīdzēs stiprināt mūsu cilvēku kritisko domāšanu un atmaskot melus. Melu vietā mēs izvēlamies patiesību," uzsvēra Raimonds Vējonis.

"Esmu pārliecināts, pateicoties mūsu kopīgam darbam, "pēcpatiesības" un "viltus ziņu" laiks var kļūt par pagātni. Mēs apzināmies draudus, palielinām sabiedrības informētību un, pats galvenais, mēs strādājam pie risinājuma", atzīmēja Raimonds Vējonis.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI