04. jūlijā, 2017
TĒMA: Valsts pārvalde

Četru pašvaldībās ievēlēto parlamentāriešu vietā stāsies Andris Morozovs, Līga Kozlovska, Jeļena Lazareva un Romans Miloslavskis

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija otrdien, 4.jūlijā, lēma virzīt izskatīšanai Saeimā lēmuma projektus par 12.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu Andrim Morozovam, Līgai Kozlovskai, Jeļenai Lazarevai un Romanam Miloslavskim.

Paredzēts, ka Andris Morozovs Saeimas sastāvā nāks Ņikitas Ņikiforova vietā, kurš ievēlēts no sociāldemokrātiskās partijas "SASKAŅA" kandidātu saraksta Rīgas vēlēšanu apgabalā. Izmaiņas Saeimas sastāvā nepieciešamas, jo Ņ.Ņikiforovs pēc ievēlēšanas Jūrmalas domē zaudējis Saeimas deputāta pilnvaras.

Tāpat Mandātu komisija lēma virzīt izskatīšanai Saeimā lēmuma projektu par pilnvaru apstiprināšanu Līgai Kozlovskai. Tas nepieciešams, jo Saeimas deputāta pilnvaras pēc ievēlēšanas Daugavpils domē zaudējis Rihards Eigims, kurš 12.Saeimā bija ievēlēts no Zaļo un Zemnieku savienības kandidātu saraksta Latgales vēlēšanu apgabalā.

Daugavpils domē ievēlēts arī Andrejs Elksniņš, un, paredzēts, ka viņa vietā parlamentā no sociāldemokrātiskās partijas "SASKAŅA" kandidātu saraksta Latgales vēlēšanu apgabalā stāsies Jeļena Lazareva.

Tāpat Mandātu komisija lēma virzīt izskatīšanai Saeimā lēmuma projektu par pilnvaru apstiprināšanu Romanam Miloslavskim, kurš ievēlēts no sociāldemokrātiskās partijas "SASKAŅA" kandidātu saraksta Kurzemes vēlēšanu apgabalā. Paredzēts, ka viņš Saeimas sastāvā nāks Valērija Agešina vietā, kurš pēc ievēlēšanas Liepājas domē zaudējis 12.Saeimas deputāta pilnvaras.