DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. jūlijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Uzņēmumu reģistrs publicē biedrību un nodibinājumu darbības jomas

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Informējam, ka no 2017.gada 1.jūlija Uzņēmumu reģistra mājas lapā ir pieejama bez maksas informācija par Uzņēmumu reģistra vestā biedrību un nodibinājumu reģistrā reģistrēto biedrību, arodbiedrību, nodibinājumu darbības jomām. Minētā informācija ir atrodama Uzņēmumu reģistra publicētajos atvērtajos datos: http://dati.ur.gov.lv/.  Jaunais publicētais atvērto datu fails sniedz iespēju jebkuram interesentam atlasīt biedrības un nodibinājumus pēc interesējošās darbības jomas, piemēram, lai sazinātos ar tām, ar mērķi nodrošināt veiksmīgu to iesaisti sociāli ekonomisko jautājumu risināšanā, brīvprātīgā darba un prakšu organizēšanā u.tml.

Atvērtie dati ir valsts pārvaldē esošie pamata dati, kas ir gan tiesiski, gan arī tehnoloģiski brīvi pieejami ikvienam, kā arī tie ir ērti atkalizmantojami, jo tiek piedāvāti mašīnlasāmā formātā (CSV failā), kā arī lietotājiem ērtā veidā (XLSX failā), ko ērti var eksportēt uz kādu no datu apstrādes programmām, piemēram MS Excel.  

Uzņēmumu reģistrs sabiedrībai piedāvā pamata datus par visiem Uzņēmumu reģistrā reģistrētajiem subjektiem un biedrību (arī nodibinājumu un arodbiedrību) darbības jomām.

Vairāk par atvērtajiem datiem vari uzzināt Uzņēmumu reģistra mājas lapā www.ur.gov.lv sadaļā "E-pakalpojumi".

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI