DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. jūnijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents piedalīsies Triju jūru iniciatīvas samitā Polijā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No 2017. gada 5. līdz 7. jūlijam Valsts prezidents Raimonds Vējonis piedalīsies Triju jūru iniciatīvas samitā, kas norisināsies Polijā. Samitā plānots pārrunāt Transatlantisko attiecību nozīmi, Eiropas nākotnes jautājumus, kā arī reģiona transporta un enerģētikas infrastruktūras attīstību.

Samita laikā plānota Raimonda Vējoņa tikšanās ar Bulgārijas prezidentu Rumenu Radevu. Sagaidāms, ka samitā ar īpašu uzrunu uzstāsies ASV prezidents Donalds Tramps.

Triju jūru (Adrijas, Baltijas un Melnās jūras) iniciatīva ir neformāla platforma, kuras mērķis ir veidot ciešāku valstu sadarbību enerģētikā, transportā, biznesa veicināšanā un digitālās komunikācijas jomā. Iniciatīva paredz stiprināt valstu politiskās saites, kā arī attīstīt pārrobežu sadarbību reģionā un īstenot makroreģionālus projektus. Tā īpaši uzsver investīciju piesaistes nozīmību reģiona infrastruktūrai un ekonomiskiem projektiem.

Triju jūru iniciatīvu veido 12 ES valstis, kas ģeogrāfiski novietotas starp Adrijas, Baltijas un Melno jūru – Austrija, Bulgārija, Čehija, Horvātija, Igaunija, Latvija, Lietuva, Polija, Rumānija, Slovākija, Slovēnija, Ungārija. Neformālā platforma ir veidota, lai nodrošinātu politisku atbalstu starpvalstu un reģionālu projektu īstenošanai, un tādējādi dotu ieguldījumu vienotas, drošas un konkurētspējīgas Eiropas veidošanā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI