DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. jūnijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Sarunu festivālā Lampa diskutēs par klimata pārmaiņām Latvijā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Piektdien, 2017.gada 30.jūnijā, Cēsīs, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) piedalīsies sarunu festivālā “Lampa”. Tiks diskutēts par klimata pārmaiņu draudiem, iespējām Latvijai tagad un turpmāk, kā arī par nepieciešamību pielāgoties.

Sarunas laikā tiks apskatītas Latvijā līdz šim novērotās klimata pārmaiņas, kā arī Latvijas klimata pārmaiņu scenāriji līdz pat 2100.gadam. Tiks ilustrēts, par cik grādiem pasaulē un Latvijā ir paaugstinājusies temperatūra un ko tas nozīmē. Klimata pārmaiņas nebūt nenozīmē tikai temperatūras palielinājumu vien, tās sniedz ne vien jaunas iespējas, bet arī izaicinājumus un draudus. Turklāt klimata pārmaiņas skar ikvienu no mums.

Balstoties uz pētījumu rezultātiem, tiks diskutēts par galvenajiem klimata pārmaiņu riskiem Latvijā – veselībai, civilajai aizsardzībai, lauksaimniecībai un mežsaimniecībai, bioloģiskajai daudzveidībai, tūrismam un būvniecībai. Jau šobrīd klimatiskie ekstrēmi, lielākoties plūdu un vētru, Latvijai ik gadu izmaksā vairākus miljonus eiro. Nākotnē, ja vien nepielāgosimies klimata pārmaiņām, izmaksas būs krietni lielākas.

Sarunas laikā plānots ilggadīgās sabiedrības diskusijas bagātināt ar faktiem un datiem, kā arī kliedēt sen iesakņojošos mītus.

Sarunu vadīs VARAM Klimata pārmaiņu departamenta direktore Ilze Prūse. Diskusijā piedalīsies LTV Laika ziņu redaktors Toms Bricis, "Vides Vēstis" redaktore Anitra Tooma, Latvijas Vides, Ģeoloģijas un meteoroloģijas centra Prognožu un klimata daļas vadītājs Andris Vīksna, kā arī priekšlikuma Latvijas pielāgošanās klimata pārmaiņām stratēģijai izstrādātāja Jolanta Gūža, SIA "Baltkonsults" valdes priekšsēdētāja.

Aicinām piedalīties sarunā visus interesentus! Ieeja sarunu festivālā "Lampa" – bez maksas.

Plašāka informācija: www.festivalslampa.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI