DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. jūnijā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvijas delegācijas vizīte uz Sietlu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šodien, 2017.gada 29.jūnijā, Sietlā, Amerikas Savienoto Valstīs, Latvijas delegācija tiekas ar Microsoft Korporācijas vadības pārstāvjiem, lai stiprinātu sadarbību eksporta potenciāla attīstīšanā un inovāciju ieviešanā Latvijā.

No 29.jūnija līdz 1.jūlijam Latvijas delegācija, vizītes laikā Microsoft Campus Redmondā, Sietlā, pārrunās līdz šim paveikto e-pārvaldes jomā un valsts pārvaldes izaicinājumus attīstībai digitālajā laikmetā. Tikšanās laikā abas puses dalīsies digitālās transformācijas pieredzē publiskajā sektorā un izvērtēs inovāciju attīstīšanas potenciālu Latvijā.

Latvijas pusi pārstāv vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrs Kaspars Gerhards un valsts sekretāra vietnieks informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jautājumos Edmunds Beļskis. Delegāciju veido pārstāvji arī no Ministru Prezidenta biroja, Ekonomikas ministrijas, Latvijas Universitātes, Tilde, Datorzinību Centrs, RIX Technologies, SQUALIO Cloud Consulting, ABC Software un Microsoft Latvia pārstāvji.  

Pirmajā vizītes dienā Latvijas delegācija tiksies ar Timu Turito (Tim Turrito), Microsoft Korporācijas vadītāju publiskā sektora klientiem, lai pārrunātu datos balstītas sabiedrības un valsts attīstības plānus. Par Latvijas inovācija platformu Latvijas pārstāvji runās ar Trūdiju Norisu-Greju (Trudy Norris-Grey), Microsoft Korporācijas biznesa attīstības vadītāju publiskā sektora klientiem. Pirmajā dienā tiks pārrunātas arī digitālās sabiedrības un publiskā sektora nākotne, lielo datu potenciāls, dažādo iestāžu efektivitātes iespējas un plānots divu centru apmeklējums - Kiberdrošības un Nākotnes tehnoloģiju centrs.

Nākamo dienu tēmas būs daudzpusīgas un specifiskas, pielāgojot gan publiskās pārvaldes tehnoloģisko izaicinājumu specifikai, gan Latvijas IT kompāniju vajadzībām. Notiks tikšanās ar atsevišķām izstrādes komandām, tikšanās ar Microsoft Research komandu, lietu interneta attīstītāju komandu u.c.

1. februārī Microsoft Latvia pievienojās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas LIKTAS parakstītajam Sadarbības memorandam, kas paredz, ka sadarbībā starp valsti un nozari jāveido inovatīvus, eksportspējīgus, tehnoloģiju iespējās un datu pieejamībā balstītus risinājumus, kas uzlabotu publiskā sektora orientāciju uz klientiem, elastību un sniegto pakalpojumu ērtumu. Parakstot šo memorandu, arī Microsoft Latvia apņēmās savas kompetences ietvaros sadarboties uzstādīto mērķu sasniegšanā un veicināt sadarbību Latvijas digitālās transformācijas procesā un datos balstītas sabiedrības un valsts attīstībā.

Parakstītā Sadarbības memoranda ietvaros šogad Microsoft Latvia plāno atvērt Microsoft inovāciju centru (MIC), kas darbosies kā atbalsta platformai uz datiem orientētas ekonomikas izveidei Latvijā, lai veicinātu inovāciju attīstību un atbalstīt uzņēmējdarbību ne tikai IKT nozarē, bet arī citās nozarēs atbilstoši ar Latvijas noteiktajām prioritātēm. Microsoft Inovāciju centrs kā atvērta fiziska telpa, kas piedāvās moderno tehnoloģiju plašu izmantošanu dažādās nozarēs, apvienojot un atbalstot gan zinātniekus un pētniekus, gan IKT nozares esošo uzņēmumu un jaunuzņēmumu  pārstāvjus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI