DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. jūnijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

LU sadarbosies ar Holonas Tehnoloģiju institūtu modernajā medicīnā un veselības aizsardzībā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Otrdien, 27. jūnijā, Latvijas Universitātes (LU) akadēmiskajā centrā LU rektors Indriķis Muižnieks un Holonas Tehnoloģiju institūta (HTI) prezidents Eduards Jakubovs parakstīja memorandu, kas paredz sadarbību modernajā medicīnā un veselības aizsardzībā.

Sadarbība noslēgta modernajā medicīnā, kas apvieno sabiedrības veselību, klasiskās un klīniskās medicīnas disciplīnas ar biomedicīniskām pieejām. Tā iekļauj digitālo veselību jeb lielo datu apstrādes dažādus paņēmienus.

"Tas ir ļoti perspektīvs virziens, kurā tieši LU ir priekšrocība, jo tā apvieno visas komponentes, uz kurām šis jaunais virziens var attīstīties," uzsvēra I. Muižnieks.

Savukārt E. Jakubovs sagaida, ka Holonas Tehnoloģiju institūts un LU sadarbība varētu turpināsies arī, piemēram, nanotehnoloģijās un modernajā bioloģijā. Viņaprāt, Latvijai ir lielisks potenciāls dažādos pētniecības virzienos.

"Es domāju, ka vislabākā sadarbība varētu izveidoties tieši matemātikā, jo nekas nav vajadzīgs, tikai zīmulis, papīrs un sarunas ar kolēģiem. Tāpēc es ticu, ka mums veiksies," stāstīja E. Jakubovs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI