DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. jūnijā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

LU Botāniskā dārza piedāvājumā jaunums - ekskursija “Kur augi ar tauriņiem satiekas”

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Gatavojoties Pastniektauriņu dienām, Tropu tauriņu mājā, Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs aicina apmeklētājus tuvāk iepazīt tauriņu pasaules noslēpumus, apmeklējot jaunu tematisko ekskursiju “Kur augi ar tauriņiem satiekas”.

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs papildina izglītojošo aktivitāšu klāstu un piedāvā izzināt tropisko tauriņu pasauli ekskursijā "Kur augi ar tauriņiem satiekas". Tematiskās tauriņu ekskursijas pirmajā daļā gida pavadībā ekskursijas dalībnieki apmeklēs LU Botāniskā dārza Tropu tauriņu māju, kur saistošā veidā varēs tuvāk iepazīt tauriņu ikdienas dzīvi, uzzinot neparastākos faktus par tauriņu pasauli un savām acīm vērojot krāšņos tropu lidoņus, kā arī uz savas ādas izbaudot eksotisko tropu klimatu.

Ekskursijas otrā daļa noritēs dārzā, izzinot tauriņu un augu pasaules ciešo mijiedarbību. Ekskursijas dalībnieki varēs iepazīt augus, kas nespētu eksistēt bez tauriņiem un augus, bez kuriem nespētu eksistēt tauriņi. No gida stāstītā varēs uzzināt neparasto zīdtauriņu stāstu, ielūkoties tauriņu ēdienkartē, kā arī noskaidrot, kā tauriņus pievilināt savam dārzam.

Pastniektauriņu dienu norises laikā, no 30. jūnija līdz 9. jūlijam, notiks trīs īpašās ekskursijas "Kur augi ar tauriņiem satiekas", kurās padziļinātāk varēs iepazīt tieši  eksotisko pastniektauriņu Heliconius melpomene. Īpašās pastniektauriņu ekskursijas notiks 30. jūnijā un 7. jūlijā plkst. 18.00, kā arī 2. jūlijā plkst. 12.00. Ekskursijas garums – aptuveni 1 stunda 30 minūtes. Dalības maksa ekskursijā – 2 EUR papildus ieejas biļetei. Ekskursijas notiks gadījumā, ja būs pieteikušies vismaz 5 dalībnieki.  Vietu skaits ekskursijā ir ierobežots. Iepriekšēja pieteikšanās obligāta, rakstot agnese.reke@lu.lv vai zvanot uz 67450860 (Agnese).

Ekskursiju grupai iespējams pieteikt arī individuālā laikā, izmantojot iepriekšnorādītos kontaktus. Individuālās grupu ekskursijas jāpiesaka vismaz nedēļu iepriekš.

Jūnija izskaņā LU Botāniskajā dārzā notiks Pastniektauriņu dienas, kad Tropu tauriņu mājā būs vērojams īpaši liels skaits šo garspārnu tauriņu ģints Heliconius pārstāvju. Pastniektauriņu dienas Tropu tauriņu mājā norisināsies sadarbībā ar Latvijas Pastu. Īpaši šim notikumam tiek gatavotas speciālas pastkartes. Pasākuma norises laikā, nedēļas nogalēs, 1. un 2. jūlijā, kā arī 8. un 9. jūlijā, katrs Latvijas Universitātes Botāniskā dārza apmeklētājs varēs šo pastkarti bez maksas nosūtīt draugiem, radiem vai citiem tuviem cilvēkiem visā Latvijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI