DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. jūnijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

ASV vēstniecība un Debora Lagrasa atklās multimediju mākslas izstādi “Kur tie lieli dūmi kūp. Latviešu tautasdziesmu iedvesmota māksla”

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
ASV vēstniecība Latvijā aicina uz amerikāņu mākslinieces Deboras Lagrasas multimediju izstādes “Kur tie lieli dūmi kūp. Latviešu tautasdziesmu iedvesmota māksla” atklāšanu trešdien, 28. jūnijā, plkst. 17:30, Latvijas Nacionālājā bibiliotēkā (Kenedija lasītavā, 3.stāvā). Izstāde apmeklētājiem būs pieejama apskatei no 30. jūnija līdz 30. septembrim.

Izstādē tiek aplūkots, kā simbolismu, mītu un leģendām bagātās latviešu dainu tradīcijas un jūgendstila arhitektūra var iedvesmot radošo domāšanu un mākslas radīšanu šodien. Māksliniece balstās uz tēmām, kas ir izplatītas kultūrās starp folkloru un mitoloģiju, arhitektūru un simboliku.

Par mākslinieci: Debora Lagrasa (Deborah La Grasse) ir dzimusi Geinsvilā (Gainesville), Floridas štatā un ieguvusi mākslas bakalaura grādu zīmēšanā un gleznošanā Floridas Universitātē, bet mākslas un tēlniecības maģistra grādu Illinoisas Universitātē. Viņa ir bijusi gan tēlniecības, gan arhitektūras dizaina pasniedzēja vairāk kā 30 gadu, pašlaik pasniedz arhitektūras dizaina pamatus Floridas Lauksaimniecības un Mehānikas Universitātē Talahasijā (Tallahassee). Lagrasas darbi bijuši pārstāvēti izstādēs un kolekcijās gan pašas valstī, gan ārzemēs. Viņas interese par kultūru dialoga veidošanu aizvedusi viņu kā pasniedzēju uz citām universitātēm, ļāvusi kā organizatorei iesaistīties semināru un konferenču rīkošanā, kā arī piedalīties mākslinieku kopprojektos Latvijā, Bosnijā un Hercegovinā, Peru, Indijā un Apvienotajā karalistē.

"Pavadot Latvijā divas vasaras 2013. un 2014. gadā, es ievēroju šīs valsts pastāvīgos centienus veidot un aizstavēt savu unikālo identitāti, saglabājot un atzīmējot neparastos artefaktus," norāda Debora Lagrasa.

MEDIJU IEVĒRĪBAI:

Mediju pārstāvjus, kuri vēlas atspoguļot izstādes atklāšanu, lūdzam ierasties ne vēlāk kā plkst. 17:30. Papildu informācijai par pasākumu, lūdzam sazināties ar ASV vēstniecības Preses un kultūras nodaļu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI