DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. jūnijā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Eiropadome apspriež ar tirdzniecību un migrāciju saistītus jautājumus

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ministru prezidents Māris Kučinskis piektdien, 23.jūnijā, turpina uzturēties vizītē Briselē, lai kopā ar pārējo Eiropas Savienības (ES) valstu un valdību līderiem piedalītos kārtējā Eiropadomes darbā.

Sanāksmē, kas tika aizsākta 22.jūnijā, tika apspriesti ekonomikas attīstības un migrācijas jautājumi.

Latvija uzskata, ka, turpinot darbu saistībā ar vienotā tirgus pilnveidi un padziļināšanu, jānovērš nepamatoti šķēršļi četrām pamatbrīvībām – darbaspēka, pakalpojumu, preču un kapitāla kustībai. Īpaši svarīgi ir paaugstināt ambīciju līmeni darbā ar pakalpojumu jomas stiprināšanu un tā potenciāla izmantošanas, izstrādājot regulējumu, kas veicina pārrobežu tirdzniecību.

Tiek norādīts, ka Latvijā saredzam potenciālu arī digitālajiem risinājumiem. Tāpat Latvija pauž atbalstu darbam ar digitālā vienotā tirgus stratēģijas vidusposmā noteiktajiem virzieniem, īpaši, pie digitālās ekonomikas izveides un brīvo datu plūsmas.

Savukārt, spriežot par migrācijas jautājumiem, Eiropadome ir apņēmības pilna attiecībā uz ES visaptverošo pieeju šajā jomā, tostarp efektīvu ārējo robežu kontroli, lai iegrožotu nelikumīgas plūsmas, un kopējās Eiropas patvēruma sistēmas reformu. Tiek uzsvērts ka tiks saglabāta modrība saistībā ar visiem galvenajiem migrācijas maršrutiem.

Cilvēku bojāejas gadījumi un migrācijas plūsmu turpināšanās Vidusjūras centrālās daļas maršrutā arvien vēl ir jautājumi, kas rada nopietnas bažas Eiropadomē. Tiek akcentēts, ka Lībijas krasta apsardzes apmācīšana un aprīkošana ir svarīga prioritāte – lai iegrožotu migrācijas spiedienu uz Lībijas sauszemes robežām, tiks pastiprināta sadarbība ar izcelsmes un tranzīta valstīm.

Latvija atbalsta visaptverošu pieeju migrācijas jautājuma risināšanai. M. Kučinskis norāda, ka jāpieliek maksimālas pūles efektīvas atgriešanas politikas nodrošināšanai - ES jāizmanto visi tās rīcībā esošie instrumenti. Tāpat Ministru prezidents pauda, ka risinājumiem attiecībā uz migrācijas jautājumu jābūt tādiem, kas būtu pieņemami visām ES dalībvalstīm.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI