DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. jūnijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārpolitikas eksperts: Emanuela Makrona dubultuzvaras ietekme uz pasaules politiku

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas Ārpolitikas institūta pētnieks un Rīgas Stradiņa Universitātes lektors Aldis Austers norāda, ka līdz ar Emanuela Makrona uzvaru Eiropas Savienība ir ieguvusi jaunu un izteikti proeiropeisku līderi. E. Makrons atbalsta ciešāku eiro zonas integrāciju un vēlmi tuvināties ar Vāciju. Prezidenta ambīcijas var tikt īstenotas pie nosacījuma, ja Francija spēs realizēt nepieciešamās reformas Francijā, norāda pētnieks.

Savukārt attiecību veidošana ar Vāciju ir atslēgas faktors E. Makrona iecerēto reformu veicināšanai Eiropas Savienības līmenī, kas zināmā mērā atkarīgas no Vācijas parlamenta vēlēšanu rezultātiem.

Emanuela Makrona dubultuzvara ir nozīmīga arī pasaules politikas līmenī un no šīs uzvaras galvenie zaudētāji ir tādi politiķi kā Donalds Tramps, Vladimirs Putins un Redžeps Tajjips Erdogans.

Jaunievēlētais Francijas prezidents  ir milzīgs ieguvums pasaules liberālās demokrātijas spēkiem. Ņemot vērā Francijas lielo ekonomiku un militāro arsenālu un kopējo ietekmi, prezidents visnotaļ var pretendēt uz līdera pozīcijām pasaules politikā.

Līdz ar E. Makronu pasaule ir ieguvusi jaunu, demokrātisku un liberālu līderi un Eiropas skats uz nākotni ir cerīgs, stāsta LĀI pētnieks un RSU lektors Aldis Austers. 

Eksperta Alda Austera viedokļa video ir pieejams šeit: (2min 02sek): https://www.youtube.com/watch?v=4e3VHKPmWRI&feature=youtu.be

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI