DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. jūnijā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Noslēgušās ikgadējās LM un LPS sarunas

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Trešdien, 21. jūnijā, labklājības ministrs Jānis Reirs atklāja ikgadējās Labklājības ministrijas (LM) un Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) sarunas.

"Sarunu gaitā nonācām pie kopīgiem secinājumiem vairākos būtiskos jautājumos - gan par deinstitucionalizāciju, gan par bāriņtiesu turpmāko attīstību. Svarīgs ir ne tikai kopīgs redzējums, bet arī cieša un konstruktīva sadarbība," pēc sarunām uzsvēra Labklājības ministrs Jānis Reirs.

Tikšanās reizē pārrunāta sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu (deinstitucionalizācijas) projekta līdzšinējā virzība un turpmākā attīstība. Līdz šā gada beigām plānots pabeigt reģionu plānu izstrādi, un pašvaldībām, sākot ar 2018. gadu, būs iespēja īstenot projektus šajos plānos noteikto sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu infrastruktūras attīstībai. LM un LPS vienojās par uzsākto darbu turpināšanu.

LM prezentēja šī brīža situāciju un plānoto saistībā ar garantētā minimālā ienākuma līmeni un vienotas atbalsta sistēmas pilnveidošanu iedzīvotājiem visās Latvijas pašvaldībās. Pēc savstarpējām diskusijām puses vienojās, ka pie jautājuma atgriezīsies pēc tam, kad valdībā būs panākta vienošanās par nodokļu politikas izmaiņām.

Darba gaitā tika pārrunātas bāriņtiesu attīstības perspektīvas, lai stiprinātu bērnu tiesību un interešu aizsardzību. Diskusijas dalībnieki uzsvēra, ka bērnu interesēm atbilstoši risinājumi bāriņtiesu darba uzlabošanai ir nepieciešami un tie jādiskutē detalizēti un plašā bērnu tiesību aizsardzības sistēmas ietvarā.

Tāpat tika pārrunāts jautājums par datu ievadi un aktualizēšanu Nepilngadīgo personu atbalsta informācijas sistēmā, kur vienkopus iekļauta informācija no valsts, pašvaldību institūcijām un ārstniecības personām par nepilngadīgajiem, kuriem nepieciešams atbalsts vai veicami preventīvi pasākumi bērnu tiesību aizsardzībai. LM uzsvēra efektīvas un savlaicīgas datu apstrādes nozīmi bērnu tiesību aizsardzībā un aicināja sistēmu pastāvīgi un atbilstoši izmantot.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI