DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. jūnijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

VARAM pieprasa skaidrojumu Jūrmalai par tās teritorijā atklāto nelegālo atkritumu uzglabāšanu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
2017. gada 20. jūnijā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) Jūrmalas pilsētas domei nosūtīja pieprasījumu skaidrot radušos situāciju – nav notikusi Jūrmalas pilsētas domes adekvāta rīcība pēc iedzīvotāja iesnieguma par nelegālu atkritumu ievešanu un uzglabāšanu pašvaldības administratīvajā teritorijā.

VARAM parlamentārais sekretārs Jānis Eglīts atzīst: "Pašvaldības kompetencē ir sadzīves atkritumu apsaimniekošana un savas administratīvās teritorijas labiekārtošana un sanitārā tīrība. Jūrmalas pilsētas domes pienākums bija reaģēt uz iedzīvotāja iesniegumu, kas saņemts 2016. gada augustā, par to informējot arī Valsts vides dienestu."

Pēc VARAM rīcībā esošās informācijas šajā vietā uzglabāti nelikumīgi ievesti atkritumi, iespējams, no Zviedrijas. Uzņēmums nebija saņēmis atļauju veikt darbības ar atkritumiem un tos uzglabāt šajā vietā.

Pašlaik aizvien notiek ugunsgrēka seku likvidēšana Ventspils šosejā 47, Jūrmalā.

Pēc šodien, 2017. gada 20.jūnijā saņemtā Veselības inspekcijas atzinuma, Jūrmalas iedzīvotājiem un tās apmeklētājiem nav pamata bažīties par gaisa kvalitāti – ugunsgrēka radītajām sekām nav tiešas ietekmes uz cilvēka veselību. Gaisa monitorings tiek veikts joprojām.

Ņemot vērā, ka ugunsgrēka laikā degšanas rezultātā radušies dūmi labvēlīgu laikapstākļu dēļ izkliedējās atmosfēras augšējos slāņos plašā teritorijā, notika indīgo vielu līmeņa samazināšanās ugunsgrēka tuvumā.

Papildus informējam, ka Latvijā ir aizliegts ievest atkritumus apglabāšanai, sadedzināšanai un ilgstošai uzglabāšanai. Reģenerācijai atļauts ievest tikai tādā gadījumā, ja valsts teritorijā īpašnieks ir saņēmis attiecīgu atļauju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI