DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. jūnijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

M. Kučinskis: NATO spēku izveidošana Baltijas valstīs ir signāls Krievijai, ka alianse rūpējas par saviem sabiedrotajiem

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ministru prezidents Māris Kučinskis pirmdien, 19.jūnijā, Rīgā tikās ar NATO ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu. Tikšanās laikā abas puses pārrunāja aktualitātes, kas saistītas ar drošību reģionā, kā arī transatlantiskajām attiecībām.

M. Kučinskis pauda gandarījumu par sabiedroto klātbūtni Latvijā, norādot, ka tā apliecina alianses vienotību un apņemšanos aizstāvēties dalībvalstis pret jebkuru agresoru. "Šodien ir īpaša diena Latvijas valstij un mūsu iedzīvotājiem – līdz ar NATO militāro spēku ierašanos Latvijā ir pabeigta alianses spēku izvietošana Baltijas valstīs. NATO klātbūtne vairo mūsu drošību. Tas ir svarīgs signāls Krievijai, ka NATO strādā un rūpējas par saviem sabiedrotajiem," sacīja M. Kučinskis. Kā nozīmīgu sasniegumu abas puses minēja faktu, ka trīs gadu laikā Latvija ir divkāršojusi aizsardzības budžetu. 20,3 % no aizsardzības budžeta tiek tērēti galvenajam ekipējumam. Savukārt no nākamā gada Latvija ir apņēmusies aizsardzībai novirzīt 2 % no iekšzemes kopprodukta.

Sarunas laikā tika pieminētas Krievijas Federācijas īstenotās militārās mācības "ZAPAD-2017" Baltkrievijā, norādot, ka šāda apjoma mācības gar mūsu robežām notiek pirmo reizi kopš Krievijas agresijas Ukrainā, vienlaikus gan atzīstot, ka "ZAPAD-2017" militārais apdraudējums ir vērtējams kā zems.

Abas puses arī pauda gandarījumu par to, ka hibrīdajam apdraudējumam tiek pievērsta pastiprināta uzmanība gan NATO, gan Eiropas Savienības ietvaros. "Īpašu uzmanību pievēršam stratēģiskās komunikācijas jautājumam, lai stiprinātu valsts un sabiedrības noturību pret Krievijas informācijas aktivitātēm," sacīja Ministru prezidents. Viņš akcentēja, ka nacionālā līmenī šobrīd aktīvi tiek strādāts, lai uzlabotu nacionālo koordināciju pretdarbībai hibrīdajam apdraudējumam un noturības stiprināšanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI