DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. jūnijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ināra Mūrniece NATO ģenerālsekretāram: NATO paplašinātā klātbūtne reģionā apliecina alianses spēku

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
NATO kaujas grupu izvietošana mūsu reģionā apliecina alianses spēju aizstāvēties pret jebkādu agresiju. To Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece uzsvēra pirmdien, 19.jūnijā, parlamentā tiekoties ar NATO ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu (Jens Stoltenberg), kurš Latviju apmeklē saistībā ar NATO paplašinātās kaujas grupas ierašanos.

Saeimas priekšsēdētāja pateicās NATO par daudznacionālo spēku nosūtīšanu, kas ir ļoti spēcīgs sabiedroto solidaritātes un vienotības apliecinājums. Līdz ar NATO kaujas grupas ierašanos Latvijas iedzīvotāji var justies droši. Lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju ir pārliecināti, ka valsts drošību sekmējusi tieši NATO.

Saeimas priekšsēdētāja parlamenta vārdā apliecināja, ka Latvija daudz iegulda savā pašaizsardzībā, un tam ir mūsu iedzīvotāju atbalsts. Nākamgad Latvija plāno aizsardzības budžeta pieaugumu līdz diviem procentiem no iekšzemes kopprodukta. Tomēr šodienas drošības izaicinājumiem nevaram stāties pretī vieni.

NATO ģenerālsekretārs atzinīgi novērtēja Latvijas parlamenta lēmumus aizsardzības budžeta palielināšanai. Būtiski, ka tam ir plašs Saeimā pārstāvēto politisko spēku atbalsts.

I.Mūrniece un J.Stoltenbergs bija vienisprātis par transatlantisko saišu nozīmi. Saeimas priekšsēdētāja pauda gandarījumu par Amerikas Savienoto Valstu (ASV) konsekventu atbalstu un pastāvīgu militāro klātbūtni Eiropā, uzsverot, ka mums vienlīdz svarīgi sadarboties arī cīņā pret globālo terorismu.

Sarunā tika skarta nepieciešamība stiprināt informatīvo telpu, kā arī stratēģisko komunikāciju, lai iestātos pret dezinformācijas kampaņām, kas nav izslēgtas saistībā ar NATO spēku ierašanos.

I.Mūrniece uzsvēra NATO atbalsta Ukrainai un Gruzijai nozīmi, kuras ir svarīgas NATO partnervalstis.

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157685250604905

Video: https://www.youtube.com/watch?v=-FSaspf27HY


 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI