DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. jūnijā, 2017
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

LU izstādē „Astana Expo 2017” iepazīstina ar studijām un piedāvā sadarbību pētniecībā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Kazahstānas izstādes „Astana Expo 2017” izglītības nedēļā no 19. līdz 25. jūnijam piedalās vairākas Latvijas augstskolas, tajā skaitā Latvijas Universitāte (LU). LU izstādē iepazīstina ar studiju iespējām un piedāvā sadarboties dažādās pētniecības jomās.

LU "Astana Expo 2017" pārstāvēs LU Komunikācijas un inovāciju departamenta mediju direktors, Sociālo zinātņu fakultātes pasniedzējs Rolands Tjarve un LU Ķīmiskās fizikas institūta vadošā pētniece Dr. Gunta Ķizāne.

LU izstādē "Astana Expo 2017" gan Austrumu, gan Rietumu valstu pārstāvjus, delegātus un izstādes apmeklētājus iepazīstinās ar iespējām studēt LU, kā arī piedāvās sadarboties pētniecībā, biznesa projektu izpētē un tehnoloģiju pārnesē, kā arī veidot kopējus projektus ar citu valstu biznesa un izglītības institūcijām.

"Mēs vēlamies parādīt, ka LU ir vadošā zinātnes augstskola Latvijā," uzsver Rolands Tjarve.

LU "Astana Expo 2017" izstādei ir sagatavojusi video, kurā atraktīvā veidā pastāsta par iespējām Universitātē, kā arī piedāvās bukletus angļu un krievu valodās. 360 grādu video sniegs iespēju izstādes apmeklētājiem "pastaigāt" pa LU auditorijām un laboratorijām.

Izstādes laikā arī ieplānotas tikšanās ar vairāk nekā 10 Kazahstānas augstskolu un institūciju pārstāvjiem, Kazahstānas enerģētikas ministru Kanatu Bozumbajevu un citām amatpersonām.

"Astana Expo 2017" ir laba iespēja nodibināt kontaktus arī ar citām augstskolām, uzsver R. Tjarve. LU iecerējusi "Astana Expo 2017" atrast partnerus tādās sadarbības jomās kā materiālzinātnes, kodoltehnoloģijas, nanotehnoloģijas, ģeoloģiskie un hidroģeoloģiskie procesi.

Savukārt G. Ķizāne izglītības nedēļas laikā satiksies ar Kazahstānas Kodolpētniecības centra darbiniekiem un al Farabi Kazahstānas Nacionālās Universitātes Eksperimentālās un Teorētiskās fizikas institūta darbiniekiem. Ar kodoldrošības centru LU gatavos kopēju projektu par kodolsintēzes funkcionālo materiālu pētījumiem - apstarošanu neitronos "in-pile" un eksperimentos kopā ar Karlsrūes tehnoloģiju centru Vācijā.

Ar Nazarbajeva Universitātes rektoru Šigeo Katsu un Bolašaka centra pārstāvjiem G. Ķizāne runās par studentu apmaiņu, bet ar Eirāzijas Universitāti par starptautisko sadarbību. Tāpat ar "K.I. Satpajeva Kazahstānas nacionālā pētniecības tehniskās universitātes" Ģeogrāfijas institūta direktora vietnieci Faridu Akijanovu Gunta Ķizāne pārrunās studentu apmaiņas un starptautiskās sadarbības iespējas.

Izstāde "Astana Expo 2017" norisinās no 10. jūnija līdz 10. septembrim. "Expo Astana 2017" tēma ir nākotnes enerģija, tāpēc Latvijas paviljona vadmotīvs ir "Enerģija ir mūsu dabā" (Energy is in our nature), norādot, ka cilvēks ir mūsu lielākais enerģijas avots. Izstādē pārstāvētas vairāk nekā 110 valstis, un paredzēts, ka izstādi apmeklēs no diviem līdz pieciem miljoniem cilvēkus.

Latvijas Universitātes videoklips Latvijas ekspozīcijā izstādē "Astana Expo 2017".

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI