DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. jūnijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents tiekoties ar NATO ģenerālsekretāru: nepieciešams stiprināt Alianses noturības spējas

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
NATO paplašinātās klātbūtnes spēki demonstrē Alianses vienotību un sūta skaidru signālu par to, ka sabiedrotie ir gatavi aizstāvēt ikvienu dalībvalsti pret jebkādu iespējamu agresiju, uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis, pirmdien, 2017.gada 19. jūnijā, Rīgas pilī tiekoties ar NATO ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu.

Tikšanās notika pēc amatpersonu piedalīšanās svinīgajā ceremonijā, sagaidot NATO paplašinātās klātbūtnes spēkus, kas nepieciešamības gadījumā ir spējīgi veikt kaujas uzdevumus krīzes situācijā un aizsargāt Latviju. Valsts prezidents uzsvēra, ka Latvija dara visu nepieciešamo, lai nodrošinātu NATO paplašinātās klātbūtnes spēku uzņemšanu.

"Kaujas grupu izvietošana ir kolektīvais atturēšanas pasākums, kam jāmazina potenciālo agresoru vēlmi izaicināt NATO valstis. Vienlaikus ir jāturpina strādāt, lai stiprinātu mūsu pašaizsardzības un noturības spējas. Tādēļ ir jāveic pasākumi, lai varētu efektīvāk stāties pretī hibrīdajiem draudiem," teica Raimonds Vējonis, uzsverot, ka NATO ietvaros jāattīsta cieša praktiskā sadarbība kiberdrošības draudu mazināšanai, kā arī stratēģiskās komunikācijas pasākumu īstenošanai.

Sarunas laikā arī tika apspriesta drošības situācija reģionā un citur pasaulē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI