DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. jūnijā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica piedalīsies Vispārējo lietu padomes sanāksmē

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
20. jūnijā Luksemburgā notiks Eiropas Savienības (ES) Vispārējo lietu padome, kurā Latviju pārstāvēs Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica.

Vispārējo lietu padomes darba kārtībā ir iekļauti tādi jautājumi kā 22. un 23. jūnija Eiropadomes sagatavošana, ES Padomes 18 mēnešu programma, kas ietver laika periodu no 2017. gada 1. jūlija līdz 2018. gada 31. decembrim, Eiropas semestris jeb ikgadējais ekonomiskās politikas koordinēšanas cikls, kā arī ES Padomes, Eiropas Komisijas un Eiropas Parlamenta nolīgums par labāku likumdošanas procesu.

Sanāksmē tiek plānota dalībvalstu diskusija par 22. un 23. jūnija Eiropadomes secinājumu projektu. Eiropadome pievērsīsies drošības un aizsardzības, nodarbinātības, izaugsmes un konkurētspējas migrācijas, kā arī ārējo attiecību jautājumiem.

Paredzams, ka Vispārējo lietu padomē apstiprinās ES Padomes 18 mēnešu programmu. Igaunijas, Bulgārijas un Austrijas kopīgo programmu veido pieci tēmu bloki: Nodarbinātības, izaugsmes un konkurētspējas savienība; Savienība, kas visiem pilsoņiem dod iespējas un viņus aizsargā; Virzība uz Enerģētikas savienību ar politiku klimata jomā; Brīvības, drošības un tiesiskuma savienība; Savienība kā spēcīga pasaules mēroga dalībniece.

Tāpat Eiropas semestra ietvaros Vispārējo lietu padome virzīs tālākai apstiprināšanai Eiropadomē valstu specifiskās rekomendācijas, kas ir būtisks elements nacionālo prioritāšu un reformu noteikšanā.

Lai sniegtu savlaicīgu ES Padomes ieguldījumu nākamā gada likumdošanas plānošanas procesā, Maltas prezidentūra sanāksmē ir iecerējusi pirmo viedokļu apmaiņu par Eiropas Komisijas ikgadējo darba programmu.

Vispārējo lietu padomes laikā notiks arī ES 27 dalībvalstu formāta sanāksme, kurā plānots apstiprināt procedūru lēmuma pieņemšanai par dalībvalstīm, uz kurām pārvietos Apvienotajā Karalistē atrodošās ES aģentūras – Eiropas Zāļu aģentūru un Eiropas Banku iestādi.

Pirms 20. jūnija Vispārējo lietu padomes plānota Baltijas valstu un Ziemeļvalstu (NB6) koordinācijas sanāksme, kura tiks pārrunāti Vispārējo lietu padomes darba kārtības jautājumi. Tāpat šajā koordinācijas sanāksmē parlamentārā sekretāre Z. Kalniņa-Lukaševica prezentēs panākto progresu Latvijas virzītajai iniciatīvai NB6 valstu vienotās izpratnes veidošanai par ES Vienotā tirgus sociālajiem jautājumiem. Iniciatīvas mērķis ir veicināt Eiropas vienotību, NB6 valstīm rādot piemēru spējai ar pastiprināta reģionālā dialoga palīdzību rast kopsaucējus ES Vienotā tirgus ilgtspējīgas darbības nodrošināšanā.

Informācijai

Vispārējo lietu padomes sanāksmes notiek reizi mēnesī, un 2017. gada pirmajā pusgadā to vada padomes prezidējošā valsts Malta.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI