19. jūnijā, 2017
TĒMA: Ekonomika

Šā gada 21. jūnijā notiks konkursa „Energoefektīvākā ēka Latvijā 2017” laureātu apbalvošana.

Konkurss "Energoefektīvākā ēka Latvijā" tiek organizēts jau septīto gadu ar mērķi veicināt labo praksi ēku energoefektivitātes jomā, veidot sabiedrības izpratni par ēku siltumnoturību, kā arī siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanas nozīmi un iespējām, lai radītu kvalitatīvu un arhitektoniski izteiksmīgu dzīves telpu. Šogad konkursa ietvaros tika saņemti 27 pieteikumi.

Balvas konkursa "Energoefektīvākā ēka Latvijā 2017" laureātiem pasniegs Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra padomniece Vija Gēme, žurnāla "Būvinženieris" galvenā redaktore Mārīte Šperberga un Latvijas Būvinženieru savienības valdes priekšsēdētāja vietniece Helēna Endriksone.

Laureātu apbalvošana notiks š.g. 21. jūnijā plkst. 15.00 Rīgas Motormuzejā (Rīgā, S.Eizenšteina ielā 8).

Žurnālistus dalībai pasākumā aicinām pieteikties (pieteikšanās ir OBLIGĀTA) Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļā (67013193, prese@em.gov.lv).

Konkursu organizē Ekonomikas ministrija sadarbībā ar žurnālu "Būvinženieris" un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju.

Detalizētāka informācija par konkursu pieejama interneta vietnē www.energoefektivakaeka.lv.

Konkursa nolikums sagatavots sadarbībā ar informatīvās kampaņas "Dzīvo siltāk" sadarbības partneriem. Konkursa atbalstītāji ir Profine Baltic pārstāvniecība, SIA "Paroc", SIA "Saint-Gobain Celtniecības produkti", SIA "Knauf", SIA "Rockwool", SIA "Robert Bosch", Attīstības finanšu institūciju Altum, SIA "Metāldarbnīca", AS "Lafipa", AS "Latvenergo" un AS "Sika Baltic".

Konkursa informatīvie atbalstītāji ir laikraksts "Latvijas Avīze", būvniecības portāli www.abc.lv, www.buvlaukums.lv, www.building.lv un www.buvbaze.lv.

Konkursa "Energoefektīvākā ēka Latvijā 2017" noslēguma pasākums notiek Eiropas Savienības Ilgtspējīgas enerģētikas nedēļas ietvaros. Sīkāka informācija par ES Ilgtspējīgas enerģijas nedēļas pasākumiem atrodama interneta vietnē http://eusew.eu.