DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. jūnijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Svinīgi paziņos Latvijas Bankas studentu zinātniski pētniecisko darbu konkursa rezultātus

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Otrdien, 20. jūnijā, Latvijas Banka svinīgā pasākumā paziņos 15. ikgadējā studentu zinātniski pētniecisko darbu konkursa rezultātus.

Pasākumā, kas 20. jūnijā plkst. 11:00 notiks Latvijas Bankas centrālajā ēkā Rīgā, K. Valdemāra ielā 2A, aicināti piedalīties mediju pārstāvji. Pasākumā Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs sveiks konkursa laureātus, kam sekos godalgoto darbu apspriešana. Svinīgā apbalvošana un fotomirklis ar uzvarētājiem plānots ceremonijas sākuma daļā.

Latvijas Banka 2016./2017. studiju gadā rīkoja gadskārtējo, piecpadsmito Latvijas augstskolu studentu zinātnisko darbu konkursu. Tā mērķis – sekmēt Latvijas un eiro zonas tautsaimniecības makroekonomisko problēmu apzināšanu un analīzi, iesaistot šajā darbā spējīgākos jaunos ekonomistus.

Šogad konkursā iesniegti 12 darbi. Tas ir līdzīgs skaits kā pērn, turklāt ar katru gadu aug iesniegto darbu kvalitāte. Autori ir 18 studenti (dažiem darbiem ir 2 autori) no piecām Latvijas augstskolām (Latvijas Universitātes, Rīgas Stradiņa universitātes, Daugavpils Universitātes, Rīgas Ekonomikas augstskolas un Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolas RISEBA).

Iesniegtajos pētījumos aplūkotas aktuālas ekonomikas tēmas: emigrācijas ietekmējošie faktori un emigrācijas sekas uz tautsaimniecības attīstību, minimālās algas ietekme uz ēnu ekonomiku, eiro zonas monetārās politikas transmisija, valsts budžeta bilances cikliskā korekcija, komercbanku izvēles kritēriji, strukturālo reformu ietekme uz izaugsmi, iedzīvotāju vecumstruktūras ietekme uz uzkrājumiem, kā arī citas tēmas.

Sīkāka informācija par konkursu, tostarp pagājušā gada rezultātiem – https://www.makroekonomika.lv/konkursi/zinatniski-petniecisko-darbu-konkurss

Pasākumu apmeklēt aicināti arī mediju pārstāvji, iepriekš piesakoties uz e-pasta adresi janis.silakalns@bank.lv vai zvanot pa tālruni 67022594.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI