DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. jūnijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Spilves ielā veidos metāllūžņu un veco elektrisko iekārtu pieņemšanas laukumu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja ceturtdien, 15. jūnijā, akceptēja Rīgas domes lēmumprojektu par atkritumu savākšanas un šķirošanas laukumu izveidi Spilves ielā 6.

SIA "DARO un CO" vēlas izveidot jaunu atkritumu reģenerācijas vietu, kur no fiziskām un juridiskām personām tiks uzpirkti metāllūžņi, elektriskās un elektroniskās iekārtas un akumulatori. Pieņemtie metāllūžņi un atkritumi tiks sašķiroti pa frakcijām atbilstoši to veidam un izmēram, kā arī uzglabāti slēgtā telpā ar betona segumu. Svina akumulatorus īslaicīgi glabās speciālos skābes izturīgos konteineros ar vāku un tie bez apstrādes tiks nodoti bīstamo atkritumu apsaimniekotājam, kurš ir saņēmis attiecīgu atļauju. Lietošanai nederīgos elektriskos un elektroniskos atkritumus plānots pieņemt un īslaicīgi uzglabāt speciālos metāla konteineros, kā arī angārā speciāli iekārtotos plauktos vai uz paletēm. Vienlaicīgi paredzēts uzglabāt bīstamos atkritumus līdz 0,982 tonnām, bet pārējos atkritumus līdz 45,035 tonnām.

Vieta, kur paredzēts veidot jauno atkritumu savākšanas un apstrādes laukumu, atrodas ražošanas un komercdarbības apbūves teritorijā. Gala lēmumu par atkritumu apsaimniekošanas laukuma izveidi pieņems Rīgas dome.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI