DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. jūnijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents piedalās Komunistiskā režīma upuru piemiņas pasākumos

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Valsts prezidents Raimonds Vējonis šodien Rīgas pilī atklāja fonda “Sibīrijas bērni” rīkoto konferenci “1941. gada 14. jūnija piemiņai”.

Uzrunājot fonda "Sibīrijas bērni" rīkotās konferences dalībniekus, Raimonds Vējonis aicināja vienmēr atcerēties un pieminēt vienu no traģiskākajām dienām Latvijas vēsturē, kad tika izsūtīti vairāk nekā 15 tūkstoši nevainīgu cilvēku un pirmo reizi Latvijā tik skaidri atklājās komunistiskā režīma patiesā būtība. "Okupācijas režīmam cilvēks bija tikai statistika. Jums un jūsu ģimenēm, piederīgajiem – ciešanu ceļš izsūtījumā, salauztas dzīves un daudziem uz mūžu zaudēta dzimtene," teica Valsts prezidents.

Raimonds Vējonis pateicās fondam "Sibīrijas bērni" un personiski tā vadītājai Dzintrai Gekai par pašaizliedzīgo devumu deportāciju vēstures apzināšanā, izpētē un upuru piemiņas iemūžināšanā.

Pieminot komunistiskā režīma upurus, Valsts prezidents pulksten 13 svinīgā ceremonijā noliks ziedus un teiks uzrunu pie Brīvības pieminekļa. Vēlāk pēcpusdienā Valsts prezidents dosies uz Latvijas armijas karavīru piemiņas vietu Litenē, kur piedalīsies atceres brīdī Litenes kapos un pie atmiņu ugunskuriem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI