DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. jūnijā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Ar infografiku: VID reģistrēti vairāk nekā 2000 jaunajām prasībām atbilstošo kases aparāti; Aktīvi noris iekārtu sertifikācija

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šobrīd Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vienotajā datubāzē ir reģistrēti 2147 jaunajām tehniskajām prasībām atbilstoši kases aparāti un kases sistēmas. VID apstiprinājis atbilstības apliecinājumu jaunajām prasībām kases aparātu modelim Sento Lan – E 1. Tas ir Polijā ražots modelis, kura apkalpojošais dienests ir SIA Universālās vadības sistēmas (UVS).

Modelim Sento Lan – E 1 nav fiskālās atmiņas moduļa, un tas piemērots mazam un vidējam biznesam, kam nav nepieciešamības iekārtai pieslēgt datoru.

Tāpat šonedēļ piereģistrēta jaunajām prasībām atbilstoša kases sistēma degvielas tirgotājam Circle – K, kuras apkalpojošais dienests ir SIA Datakom. VID šodien ir saņēmis arī atbilstības apliecinājumu kases sistēmai TAP1.0., kuras apkalpojošais dienests ir SIA Tamro. Tāpat sertifikāciju ir ieguvusi pirmā specializētā stāvvietas iekāra HiPark AKM-1.

Līdz ar to apliecinājumus par atbilstību jaunajām tehniskajām prasībām ir saņēmuši septiņi kases aparātu etalonmodeļi un divi kases sistēmu etalonmodeļi. Patlaban atbilstības pārbaudes vēl tiek veiktas 14 kases aparātu modeļiem un 15 kases sistēmām.

VID atgādina, ka 1. jūlijs nav termiņš, kad preču un pakalpojumu tirgotājiem obligāti jābūt uzstādītiem kases aparātiem un sistēmām. Tas ir vēlams, bet, ņemot vērā objektīvos apstākļus, VID ar izpratni izturēsies un konsultēs tos komersantus, kuru kases aparātu modeļiem un sistēmām atbilstības pārbaude vēl tikai tiek veikta.

Lai noskaidrotu, vai konkrētais kases aparāts vai sistēma jau ir sertificēta vai arī ir to vidū, kam sertificēšana vēl tiek veikta, VID aicina sazināties ar sava uzņēmuma kases aparātu un sistēmu apkalpojošo dienestu. Gadījumā, ja kases aparāts vai sistēma nav to vidū, klients var aicināt apkalpojošo dienestu konkrētajam modelim veikt sertifikāciju.

Tiem uzņēmumiem, par kuru kases aparātu modeļiem jau tagad ir skaidrs, ka tos nav iespējams pielāgot jaunajām prasībām, VID 2. maijā ir izsūtījis vēstuli elektroniskajā deklarēšanas sistēma (EDS). Šie uzņēmēji tiek aicināti iegādāties kases aparātus, kas atbilst jaunajām tehniskajām prasībām.

VID vienotajā datubāzē patlaban lietošanā reģistrēti 69 000 elektronisko ierīču un iekārtu. No 47 500 kases aparātu vairāk nekā pusi iespējams pilnveidot, turklāt, 19 000 kases aparātus lieto Padziļinātās sadarbības programmas dalībnieki un sabiedriskā transporta nozares pārstāvji, kuriem jauni kases aparātu ieviešanas termiņš ir 2019.gada 1.janvāris. No 12 000 kases sistēmu 7 000 ir iespējams pilnveidot.

Šobrīd VID vienotajā datubāzē ir reģistrēti 2147 jaunajām tehniskajām prasībām atbilstoši kases aparāti un kases sistēmas.

Ar citu noderīgu informāciju par kases aparātiem un kases sistēmām var iepazīties VID mājaslapā / Uzņēmumiem / Kases aparāti un kases sistēmas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI