DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. jūnijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents pasniedz Triju Zvaigžņu ordeni vēsturniekam Andrejam Plakanam

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Piektdien, 9. jūnijā, Valsts prezidents Raimonds Vējonis svinīgā ceremonijā Rīgas pilī pasniedza Triju Zvaigžņu ordeni vēstures profesoram Andrejam Plakanam. Par ieguldījumu Latvijas vēstures pētniecībā un atspoguļošanā ASV, Rietumeiropā un Latvijā un ievērojamo sniegumu Latvijas vēstures zinātnē, atbalstot Latvijas sociālo un humanitāro zinātņu ievešanu starptautiskā apritē, Ordeņu kapituls Andrejam Plakanam 2017. gada 31. martā piešķīra Triju Zvaigžņu ordeni, IV šķiru, ieceļot viņu par Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieku.

Andrejs Plakans ir latviešu vēsturnieks Amerikas Savienotajās Valstīs, Aiovas štata Universitātes emeritētais vēstures profesors, Latvijas Zinātņu akadēmijas ārzemju loceklis, Baltijas Vēstures komisijas Vācijas ārzemju loceklis un Umeo Universitātes Zviedrijā Goda doktors. Viņš ir viens no atzītākajiem Baltijas vēstures speciālistiem Rietumu pasaulē, pasaulē atzīta autoritāte sociālajā vēsturē.

Pasniedzot Latvijas valsts augstāko apbalvojumu, Valsts prezidents Raimonds Vējonis Andrejam Plakanam pateicās par mūža devumu, gadu desmitu garumā Rietumos skaidrojot sarežģīto Latvijas un Baltijas vēsturi un palīdzot Latvijas vēstures zinātnei atgriezties pasaules apritē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI