DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. jūnijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Rīt notiks CVK sēde, kurā izskatīs saņemtās sūdzības par pašvaldību vēlēšanu rezultātiem

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Rīt, 9. jūnijā, plkst.12.00 notiks Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) sēde, kurā plānots izskatīt saņemtās sūdzības par pašvaldību vēlēšanu rezultātiem Rīgā, Jaunpils novadā un Ķekavas novadā.

Atbilstoši Pilsētas domes un novada domes vēlēšanu likumam kandidātu sarakstu iesniedzējiem, kā arī pieteiktajiem kandidātiem ir tiesības vēlēšanu komisijas lēmumus par rezultātu apstiprināšanu triju darbdienu laikā pēc to pieņemšanas apstrīdēt CVK. CVK sūdzības jāizskata un lēmums jāpieņem trīs dienu laikā.  Savukārt CVK lēmumu triju darbdienu laikā iespējams pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā, kurai lieta jāizskata septiņu dienu laikā. Tiesas pieņemtais lēmums ir galīgs un vairs nav pārsūdzams. 

Rīt CVK sēdē plānots izskatīt partijas "Vienotība" Rīgas domes deputāta kandidāta Viļņa Gavara sūdzību, kurā lūgts atcelt 38 Rīgas pilsētas vēlēšanu iecirkņu rezultātus, vēlētāju apvienības "Viesatām būt" Jaunpils novada domes deputāta kandidāta Ērika Strautiņa sūdzību par Jaunpils novada domes vēlēšanu rezultātu atcelšanu un Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!" – "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" deputāta kandidātes Ievas Arntes sūdzību par vēlēšanu rezultātu atcelšanu Ķekavas novada 785. vēlēšanu iecirknī.

Piedalīties CVK sēdē uzaicināti gan sūdzību iesniedzēji, gan attiecīgo pašvaldību vēlēšanu komisiju pārstāvji.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI