DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. jūnijā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Ar ES fondu atbalstu sekmēs medicīnas personāla pieejamību

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Lai uzlabotu ārstniecības un ārstniecības atbalsta personāla pieejamību reģionos, no Eiropas Sociālā fonda (ESF) šī mērķa sasniegšanai paredzēti vairāk nekā 8,4 miljoni eiro. Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) ir uzaicinājusi Veselības ministriju sagatavot projekta iesniegumu ESF finansējuma saņemšanai.

Iedzīvotājiem, kas dzīvo ārpus Rīgas, paredzēts uzlabot pieejamību veselības jomā strādājošajiem speciālistiem, kas sniedz pakalpojumus sirds un asinsvadu, onkoloģijas, bērnu aprūpes un garīgās veselības jomā. Plānots, ka, īstenojot paredzētos pasākumus, kopumā reģioniem tiks piesaistītas vairāk nekā 1400 ārstniecības personas.

Projekta ietvaros ārstniecības un ārstniecības atbalsta personas  - ārsti, ārsta palīgi, medicīnas māsas, māsu palīgi, vecmātes, fizioterapeiti un ergoterapeiti -, kuras  pretendē uz darbu ārpus Rīgas esošā ārstniecības iestādē, var pretendēt uz vienreizējo  kompensāciju, ikmēneša uzturēšanās izmaksu kompensāciju. Atbalsts paredzēts arī ārpus Rīgas esošām ģimenes ārstu praksēm – kompensācijas par specifisko zināšanu, informācijas un pieredzes nodošanu paredzētas gan pensionētiem ģimenes ārstiem, kuri nodod ārsta praksi, gan pensijas vecumu nesasniegušajiem, iepriekš ārpus reģioniem strādājošajiem ģimenes ārstiem, kas pārņem ģimenes ārsta prakses vietu. 

Specifiskā atbalsta ietvaros pieejamais kopējais attiecināmais finansējums ir 9 960 103 eiro, tai skaitā ESF finansējums – 8 466 087 eiro un valsts budžeta finansējums 1 494 016 eiro.

Projekta iesniedzējs un finansējuma saņēmējs specifiskā atbalsta ietvaros ir vadošā valsts pārvaldes iestāde veselības nozarē – Veselības ministrija. Projekta iesniegums Veselības ministrijai ir jāiesniedz CFLA līdz š.g. 2. augustam.


Atbalsts ārstniecības un ārstniecības atbalsta personu pieejamības uzlabošanai paredzēts darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 9.2.5. specifiskā atbalsta mērķa "Uzlabot pieejamību ārstniecības un ārstniecības atbalsta personām, kas sniedz pakalpojumus prioritārajās veselības jomās iedzīvotājiem, kas dzīvo ārpus Rīgas"  ietvaros.

Informācija par visām CFLA izsludinātajām atlasēm pieejama CFLA mājaslapā: http://cfla.gov.lv/lv/es-fondi-2014-2020/izsludinatas-atlases.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI