DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. maijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Valsts sekretārs sarunā ar Vjetnamas vēstnieci uzsver vēlmi aktivizēt abu valstu ekonomiskās attiecības

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
30. maijā Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs tikās ar Vjetnamas Sociālistiskās Republikas vēstnieci Latvijā Zungu Duanu (Doàn Thị Phương Dung), kura Latvijā ieradusies akreditācijas vizītē.

Puses pauda nepieciešamību stiprināt divpusējo sadarbību, aktivizējot politisko dialogu un paplašinot līgumtiesisko bāzi. Tikšanās laikā A. Pildegovičs apliecināja Latvijas vēlmi parakstīt līgumu ar Vjetnamu par izvairīšanos no dubultās aplikšanas ar nodokļiem, kas radītu stabilu pamatu ekonomiskās sadarbības veicināšanai turpmāk. Tāpat valsts sekretārs pauda Latvijas ieinteresētību par līgumu sadarbībai izglītības un zinātnes jomā, kā arī par vienošanos atteikties no vīzu prasības diplomātisko pasu turētājiem, vienlaikus slēdzot readmisijas līgumu.

Puses bija vienisprātis, ka piemīt milzīgs potenciāls sadarbībai ekonomikā, ņemot vēra faktu, ka Vjetnama ir lielākais Latvijas sadarbības partneris Dienvidaustrumāzijā. A. Pildegovičs apliecināja Latvijas vēlmi paplašināt iesākto sadarbību kokrūpniecības, farmācijas, kosmētikas industrijas, kā arī mašīnbūves un elektronikas jomās.

Sarunā ar Vjetnamas vēstnieci tika apspriesta arī sadarbība starptautiskajās organizācijās, kā arī ES–Vjetnamas sadarbība.

Z. Duana 30. maijā iesniedz akreditācijas vēstules Valsts prezidentam, savukārt 31. maijā vēstniecei paredzēta tikšanās ar Saeimas priekšsēdētājas biedri Inesi Lībiņu-Egneri.

Uzziņai

Vjetnamas vēstniece ieguvusi bakalaura grādu starptautiskajās attiecībās Vjetnamas Diplomātiskajā universitātē, maģistra grādu miera un konfliktu risināšanas studijās Upsalas Universitātē, pabeigusi Vjetnamas Nacionālās administrācijas akadēmijas politisko teoriju un valsts administrācijas studijas. Darbu Vjetnamas Ārlietu ministrijā sākusi 1988. gadā. Viņa strādājusi Ārlietu ministrijas Starptautisko attiecību institūtā, Vjetnamas vēstniecībā Apvienotajā Karalistē, kā arī Ārlietu ministrijas Diplomātiskajā akadēmijā. Kopš 2016. gada 11. oktobra ir Vjetnamas vēstniece Zviedrijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI