DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. maijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Barča: invaliditātes ekspertīzē jāmazina rindas un jāuzlabo klientu apkalpošana

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Jaunā VDEĀVK vadība var rēķināties ar deputātu uzticības kredītu, taču iestādes darbā ir nepieciešami būtiski pārkārtojumi, lai mazinātu rindas uz pakalpojuma saņemšanu un uzlabotu klientu apkalpošanas standartu. To uzsvēra Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča otrdien, 30.maijā, pēc komisijas deputātu tikšanās ar Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijas (VDEĀVK) jauno vadītāju Juri Gaiķi.

"Objektīvā realitāte ir visai skarba – darba apjoms ārstiem ekspertiem aizvien pieaug, bet kritiski zemā atalgojuma dēļ piesaistīt jaunus cilvēkus darbā šajā iestādē ir ļoti grūti. Deputāti šodien pauda gatavību izskatīt konkrētus iestādes vadītāja priekšlikumus, lai būtiski uzlabotu cilvēkresursu situāciju VDEĀVK, tostarp palielinātu atalgojumu un piesaistīju jaunus darbiniekus," pēc komisijas sēdes pauda A.Barča.     

Kā norāda komisijas vadītāja, deputāti šodien kopumā atzinīgi vērtēja iestādes jaunā vadītāja priekšlikumus iestādes darba uzlabošanai. Tie ietver gan neatliekamus pasākumus rindu pieauguma apturēšanai un slodzes izlīdzināšanai starp dažādām iestādes nodaļām, gan klientu apkalpošanas standarta izstrādi. Tāpat plānots pilnveidot procesu vadību un ekspertīžu metodiku. Tas ļaus novērst gadījumus, kad vienādā situācijā dažādi ārsti eksperti pieņem atšķirīgus lēmumus.

Būtisks posms invaliditātes ekspertīzē ir ģimenes ārsti, uz kuru sniegtajiem datiem savā darbā balstās ārsti eksperti. Nereti ir gadījumi, kad ģimenes ārsti nosūtījuma veidlapu aizpilda nepareizi vai nepilnīgi, un ekspertīzes veicēji ir spiesti klientu sūtīt atpakaļ pie ģimenes ārsta, deputātus informēja VDEĀVK pārstāvji. Deputāti aicināja par šādiem gadījumiem ziņot Veselības inspekcijai, lai vērtētu ģimenes ārstu darba kvalitāti.

Komisijas deputāti vienojās jūnijā apmeklēt VDEĀVK, lai klātienē iepazītos ar izmaiņām iestādes darbā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI