DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. maijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Mazinās administratīvo slogu transportlīdzekļu reģistrācijas procesā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Nolūkā mazināt administratīvo slogu, veicot transportlīdzekļu reģistrāciju, grozījumi “Transportlīdzekļa reģistrācijas noteikumos” paredz samazināt līdz šim nepieciešamo pilnvaru apjomu reģistrācijas veikšanai.

Vienlaikus, mazinot administratīvo slogu, ir paredzēts atteikties no agregātu numuru salīdzināšanas veikšanas nozaudētu dokumentu atjaunošanai, sakarā ar šādu nozaudētu dokumentu ievietošanu starptautiski izmantojamās informatīvās sistēmās un atkārtotas vai nelegālas izmantošanas aizlieguma nodrošināšanu.

Atbilstoši Eiropas Parlamenta un Padomes Direktīvas prasībām, grozījumi Ministru kabineta  (MK) noteikumos paredz, ka transportlīdzekli var noņemt no uzskaites norakstīšanai ne tikai pamatojoties uz likvidācijas sertifikātu, bet arī, ja Ceļu satiksmes drošības direkcija no citas ārvalsts kompetentas iestādes, kas atbilstoši Direktīvai attiecīgajā dalībvalstī uztur elektronisku datu kopumu par reģistrētajiem transportlīdzekļiem, saņems informāciju par transportlīdzekļa iznīcināšanu vai bojāeju.

Savukārt, lai palielinātu valsts reģistrācijas numuru izvēles un reģistrācijas iespējas, kā arī vienlaikus, lai ierobežotu neatļautu valsts reģistrācijas numuru realizāciju, noteikumos ir iekļauti vairāki grozījumi un papildinājumi valsts reģistrācijas numuru aprites un reģistrācijas kārtībā.

Papildus tam paplašinātas transportlīdzekļu izgatavotāju pārstāvjiem paredzētās sadarbības iespējas, nodrošinot klientiem pārdoto transportlīdzekļu reģistrāciju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI