DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. maijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs pauž atbalstu Eiropas Savienības un Azerbaidžānas attiecību padziļināšanai

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
2017. gada 29. maijā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Azerbaidžānas parlamenta - Mili Medžilisa - priekšsēdētāju Ogtaju Asadovu (Ogtay Asadov), lai pārrunātu aktualitātes Latvijas un Azerbaidžānas divpusējās attiecībās, Eiropas Savienības (ES) un Azerbaidžānas dialogā, kā arī starptautiskās dienas kārtības jautājumus.

Tikšanās laikā ārlietu ministrs un Mili Medžilisa priekšsēdētājs bija vienisprātis, ka starpvalstu dialogs ir aktīvs. To apliecina abu valstu prezidentu, parlamentāriešu un nozaru ministru regulārie kontakti. Svarīgi ir turpināt šos kontaktus attīstīt.

E.Rinkēvičs norādīja, ka dažādu faktoru ietekmē Latvijas un Azerbaidžānas tirdzniecības apjoms 2015. un 2016. gados ir krities un jāstrādā pie tā atjaunošanas, īpaši intensificējot sadarbību transporta un loģistikas jomās. Ārlietu ministrs norādīja, ka Latvija uzskata Azerbaidžānu par būtisku partneri gan konteinervilciena ZUBR, gan Ziemeļu-Dienvidu transporta koridora attīstībā.

Runājot par Eiropas Savienības un Azerbaidžānas attiecībām, E.Rinkēvičs apliecināja, ka Latvija atbalsta ES un Azerbaidžānas sadarbības padziļināšanu, un pauda gandarījumu par sarunu uzsākšanu par jaunu ES un Azerbaidžānas līgumu. Ministrs izteica cerību, ka līdz Austrumu partnerības samitam novembrī Briselē būs panākts būtisks progress sarunās par šo līgumu. 

O.Asadovs no 28. maija līdz 30. maijam atrodas oficiālā vizītē Latvijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI