DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. maijā, 2017
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Mēneša laikā pārdots rekordliels Simtgades loterijas biļešu skaits

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Mēneša laikā, kopš Finanšu ministrija un VAS “Latvijas Loto” atklāja lielo Simtgades loteriju, pārdotas jau 180 000 loterijas biļetes, kas ir 18% no kopējā biļešu skaita. Tas ir lielākais pārdoto loterijas biļešu skaits viena mēneša laikā “Latvijas Loto” momentloteriju vēsturē. Kopumā Simtgades loterijas sērijā ir 1 miljons loterijas biļešu. Simtgades loterija ir unikāla ar to, ka ietver vērienīgu stipendiju programmu, bet Simtgades loterijas biļešu dizainu veido piecu Latvijas mākslinieku darbi — sēriju atklājot ar Džemmas Skulmes darbu no cikla “Kariatīdes”; tagad pārdošanā tiek piedāvāts jau nākamais dizains ar Kristīnes Luīzes Avotiņas darbu “Dzīves pamats”.

Maija Kubli, "Latvijas Loto" valdes priekšsēdētāja: "Esmu patīkami pārsteigta par tik lielu iedzīvotāju atsaucību, jo ieņēmumi loyerijas biļešu ieņēmumiem kalpos cēlam mērķim — absolventu stipendijām. Mēneša laikā pārdoti 160 000 biļešu jeb 18% no kopējā Simtgades loterijas biļešu skaita. Tas ir rekordliels skaits "Latvijas Loto" momentloteriju vēsturē. Esam novērojuši, ka iedzīvotāji iegādājas loterijas biļetes ne tikai, lai pārbaudītu savu fortūnu, bet arī kā dāvanu svētkos."

Kristīne Luīze Avotiņa, māksliniece: "Esmu gandarīta par iespēju piedalīties šajā unikālajā projektā un kopā ar izciliem Latvijas māksliniekiem radīt dāvanu Latvijas valsts simtgadē. Tas, ka valsts novērtē manu daiļradi, iegādājoties manu darbu, man ir liels pagodinājums. Mana mākslas darba pamatā, kas ietverts Simtgades loterijas sērijā, ir Latvijas daba. Latviju dēvē par vienu no "zaļākajām" starp "zaļākajām" valstīm pasaulē — mums šī vērtība visiem kopā ir jāsaglabā kā dāvana Latvijas valsts simtgadē."

Simtgades loterija ietver vērienīgu stipendiju atbalsta programmu spožākajiem vidējās izglītības iestāžu absolventiem. Kopumā divu gadu laikā absolventu atbalsta stipendijām plānots novirzīt vairāk nekā 400 000 eiro no Simtgades loterijas ieņēmumiem. Stipendijas tiks pasniegtas 2018. un 2019. gada spožākajiem absolventiem par mācību sasniegumiem, aktīvu sabiedrisko darbu, iesaistīšanos mākslinieciskajā pašdarbībā un sporta aktivitātēs, kā arī par ieguldījumu izglītības iestādes attīstībā.

Dana Reizniece-Ozola, finanšu ministre: "Stipendiju atbalsta fondu veido ieņēmumi no Simtgades loterijas — esmu gandarīta, ka iedzīvotāji atbalsta šo iniciatīvu un novērtē kopējo ieguldījumu spožāko jauniešu atbalstam. Ceru, ka arī jauniešiem, kas jauno mācību gadu uzsāks vidējo izglītības iestāžu izlaiduma klasēs, šī stipendijas iespēja kalpos kā papildu motivācija uzsākt jauno mācību gadu ar jaunu degsmi, labiem rezultātiem mācībās un ārpusskolas nodarbībās. Labas lietas notiek, ir tikai jātic tām!"

Simtgades loterija ir līdz šim nozīmīgākais nacionālās momentloterijas projekts "Latvijas Loto" vēsturē ar kopējo apgrozījumu 5 miljonu eiro apmērā, kur laimestu fonds ir 3,2 miljoni eiro — 65 % no loterijas kopējās vērtības.

Simtgades loterijas biļešu dizainu veidojuši pieci Latvijas mākslinieki — sēriju atklājot ar Džemmas Skulmes darbu no cikla "Kariatīdes"; šobrīd pārdošanā tiek piedāvāts jau otrais loterijas biļešu dizains ar Kristīnes Luīzes Avotiņas darbu "Dzīves pamats". Tam sekos Daces Lielās jūras gleznojums, Frančeskas Kirkes trīs dažādu Latvijas novadu līgavu vainagu attēlojums, Vilipsōna "Meitene-arfa". Simtgades loterijas biļetes tirdzniecībā tiek ieviestas pakāpeniski. Vienlaicīgi tirdzniecībā nebūs pieejami visi biļešu dizaini.

Simtgades loterija ir daļa no "Latvijas Loto" iniciatīvas veidot Latvijas vērtību virtuālo muzeju, ar mērķi apkopot visu to, kas veido Latviju. Projekta ietvaros ikviens aicināts papildināt simtgades vērtību sarakstu interneta vietnē www.simtgadesvertibas.lv un kopā izveidot unikālu dāvanu Latvijai valsts 100. dzimšanas dienā.

"Latvijas Loto" ir Latvijas nacionālais loteriju uzņēmums, un tā vienīgais īpašnieks ir Latvijas valsts. "Latvijas Loto" darbības ideja balstīta uz loteriju nozares pamatbūtību — iedzīvotāju brīvo līdzekļu piesaiste, no kuriem daļa tiek izmaksāta laimestos un daļa kā papildu finansējums nonāk valsts budžetā. 2016. gadā "Latvijas Loto" valsts budžetā nodokļu, nodevu un dividenžu veidā iemaksāja vairāk nekā 8,2 miljonus eiro.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI