DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. maijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: E-vide

VARAM līderis e-paraksta izmantošanā valsts pārvaldē

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) ieņem pirmo vietu starp visām ministrijām e-paraksta izmantošanā. VARAM 2016. gadā izmantoja 7 031 e-parakstus, kas apliecina stabilo līdera pozīciju.

Otro vietu e-parakstu izmantošanā 2016. gadā ieņem Izglītības un zinātnes ministrija, izmantojot 6 845 e-parakstus. Trešo vietu - Finanšu ministrija ar 4 571 e-parakstiem.

"Esmu gandarīts, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija ir līderis e-paraksta izmantošanā valsts pārvaldē. Mūsu pieredze kalpo kā piemērs ne tikai valsts un pašvaldību iestādēs strādājošajiem, bet arī iedzīvotājiem un uzņēmējiem. Tāpēc taupot laiku un naudu, ikvienu aicinu izmantot mūsdienīgas tehnoloģijas un dokumentus parakstīt ar e-parakstu," norāda vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards.

Kopš 2014. gada visās ministrijās kopā dokumentu parakstīšanai izmantoti 127 339 e-paraksti. Savukārt VARAM - 25 588 e-paraksti.

Vērtējot 2017. gada datus e-paraksta izmantošanā pirmajos 4 mēnešos, ir vērojama pozitīva tendence – izmantoto e-parakstu skaits turpina pakāpeniski pieaugt visās ministrijās.

Apzinoties e-paraksta simbolisko lomu papīra un vides resursu saglabāšanā, VARAM komanda, valsts sekretāra vietnieka e-pārvaldes jautājumos Edmunda Beļska vadībā, kopā ar citiem e-paraksta aktīvākajiem lietotājiem arī šogad piedalījās koku stādīšanā. Pasākumu jau piekto gadu organizēja VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs".

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI