DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. maijā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Rēzekniešus un tuvējās apkārtnes iedzīvotājus aicina aktīvi iesaistīties gremošanas sistēmas slimību profilakses pētījumā GISTAR

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Jau otro mēnesi Rēzeknes pašvaldības telpās Zemnieku ielā 16A darbu turpina gremošanas slimību profilakses pētījums – GISTAR.

Šī gada 3.aprīlī Rēzeknē ar pilsētas pašvaldības atbalstu darbu uzsāka gremošanas slimību profilakses pētījums. GISTAR pētījuma iniciators un zinātniskais vadītājs ir LU Klīniskās un profilaktiskās medicīnas institūta direktors un vadošais pētnieks, profesors, gastroenterologs Mārcis Leja.

Lai pētījumu centrā noritētu efektīvs darbs, tiek aicināti piedalīties praktiski veseli cilvēki, kuriem nav nekādu sūdzību par kuņģa vai zarnu trakta darbību, vecumā no 40 līdz 64 gadiem.

Uz pētījumu centru cilvēkam jāierodas tukšā dūšā, procedūra ilgst apmēram stundu. Vispirms reģistratore izstāsta dalībniekam par pētījumu, tiek veikta anketēšanu, lai uzzinātu par dalībnieku dzīvesveidu, saslimšanām un ēšanas paradumiem, tiek veikti dažādi mērījumi un paņemtas analīzes.

Aicinām iedzīvotājus būt atsaucīgus un gadījumā, ja tiek saņemts zvans no pētījumu centra reģistratores, neatteikt un ierasties uz izmeklējumiem. Cilvēki pētījumu centrā var vērsties arī paši. GISTAR pētījums notiek sadarbībā ar ģimenes ārstiem.

Šobrīd Rēzeknē tiek plānots veikt pētījumu līdz nākamā gada janvārim. Līdz šim pētījums ir veikts Cēsīs, Alūksnē, Ludzā, Dobelē, Saldū un Tukumā.

Informācijai:

Latvijā gremošanas slimību profilakses pētījumu GISTAR ir kļuvis iespējams realizēt Latvijas Universitātes pētniekiem sadarbojoties ar daudzām starptautiskām organizācijām, t.sk. Vesela Kuņģa iniciatīvu un Starptautisko Vēža pētniecības aģentūru (IARC), tam atbalstu paudusi arī  Latvijas Veselības ministrija. Ieceri par projekta īstenošanu Rēzeknē atbalstījusi Rēzeknes pilsētas Dome.

Pētījuma norises vieta:

  • Rēzekne, Zemnieku ielu 16a (2. stāvs, blakus slimnīcai)
  • Pieraksts pa tālruni 26151499

Pētījumu centra darba laiks darba dienās no 7:00 līdz 13:00

Vairāk informācijas: www.gistar.eu

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI