DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. maijā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu par vairāku zādzību izdarīšanu un noziedzīgi iegūtu naudas līdzekļu legalizēšanu

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
2017. gada maija sākumā Vidzemes tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu par sveša maksāšanas līdzekļa nozagšanu un tā nelikumīgu izmantošanu, svešu metāllūžņu nozagšanu, kā arī par noziedzīgi iegūto naudas līdzekļu legalizēšanu.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, pērnā gada 8. maijā apsūdzētais, atrodoties kādas zemnieku saimniecības īpašnieka dzīvesvietā, nozaga bankas norēķinu karti.

Apsūdzētais laika periodā no 2016. gada 8. maija līdz 2016. gada 9. maijam, izmantojot zemnieku saimniecības maksājumu karti un viņam zināmo kartes PIN kodu, dažādās Cēsu rajona teritorijās, no dažādiem pakalpojumu sniedzējiem iegādājās dažādas preces, tostarp degvielu un pārtiku par kopējo summu 1504,54 eiro. Vēl apsūdzētais, izmantojot minēto norēķinu karti, izņēma skaidru naudu par kopējo summu 1600 eiro.

Apsūdzētais saukts pie kriminālatbildības par Krimināllikuma 193. panta otrajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu.

Bez tam apsūdzētais saukts pie kriminālatbildības par Krimināllikuma 175. panta pirmajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu. Pērnā gada 27. maijā apsūdzētais no kādas saimniecības teritorijas Vecpiebalgas novadā zādzības izdarīšanas nolūkā atklāti paņēma un aizveda citai personai piederošus metāllūžņus Tie tika nodoti metāllūžņu pārstādes uzņēmumam, kas apsūdzētajam uz norēķinu kontu pārskaitīja samaksu 791,62 eiro. Apsūdzētais naudu izmantoja savām vajadzībām.

Apsūdzētais daļu no noziedzīgi iegūtajiem finanšu līdzekļiem legalizēja, nopērkot automašīnu 800 eiro apmērā. Nopirkto automašīnu apsūdzētais nereģistrēja Ceļu satiksmes drošības direkcijā uz sava vārda, bet gan ar savu paziņu vienojās, ka viņš (paziņa) to reģistrēs uz sava vārda. Paziņa automašīnu reģistrēja uz sava vārda, kā rezultātā apsūdzētais noslēpa, ka viņam īpašumā ir minētā automašīna.

Ar šādu savu darbību apsūdzētais izdarīja Krimināllikuma 195. panta pirmajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu.

Lieta izskatīšanai nodota Cēsu rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI