DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. maijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvijas vēstnieks Vilmārs Heniņš iesniedz akreditācijas rakstu Melnkalnes prezidentam

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
25. maijā Latvijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Vilmārs Heniņš iesniedza akreditācijas vēstuli Melnkalnes prezidentam Filipam Vujanovičam (Filip Vujanović).

Akreditācijas vizītes laikā vēstniekam notika sarunas ar Melnkalnes prezidentu Filipu Vujanoviču, Melnkalnes parlamenta prezidentu Ivanu Brajoviču (Ivan Brajović), kā arī Melnkalnes Ārlietu ministrijas Divpusējo attiecību direkcijas ģenerāldirektoru Ivanu Lekoviču (Ivan Leković).

Tikšanos laikā tika uzsvērts, ka abas valstis vieno labas un draudzīgas attiecības, aktīvāks kļūst arī politiskais dialogs. Amatpersonas bija vienisprātis, ka labas perspektīvas ir ekonomiskajā sadarbībā.

V. Heniņš apsveica Melnkalni ar gaidāmo pievienošanos NATO un uzsvēra, ka šis solis veicinās ne vien Melnkalnes drošību, bet arī reģionālo stabilitāti. Vēstnieks apliecināja Latvijas atbalstu Melnkalnes integrācijai Eiropas Savienībā un aicināja turpināt nepieciešamo reformu īstenošanu, minot Latvijas gatavību dalīties ES integrācijas pieredzē.

Melnkalnes amatpersonas izteica pateicību par Latvijas sniegto atbalstu valsts ceļā uz pievienošanos NATO un Eiropas Savienības integrācijas procesā.

Sarunas gaitā puses atzīmēja hibrīdā apdraudējuma pieaugumu reģionā. V. Heniņš aicināja Melnkalni iesaistīties NATO StratCom Izcilības centra darbā.

Latvijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Melnkalnē Vilmārs Heniņš rezidē Budapeštā, Ungārijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI