DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. maijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: E-vide

K.Gerhards uzsver Latvijas IT profesionāļu ievērojamo ieguldījumu informācijas sabiedrības attīstībā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards Eižena Āriņa balva datorikā 2017 svinīgajā ceremonijā uzsvēra Latvijas profesionāļu praktisko ieguldījumu informācijas tehnoloģiju (IT) jomā un sasniegumus Latvijas datorzinātnes attīstībā.

"Digitālās tehnoloģijas un to ietekme ikdienā prasa arvien neierastus risinājumus un lielākus ieguldījumus digitālās jomas izpētē. Tāpat pieaug izglītības un pakalpojumu kvalitātes prasības. Esmu gandarīts, ka Eižena Āriņa balvai izvirzītie pretendenti šos izaicinājumus spēj sasniegt. Attīstot digitālo vidi jau šodien, varēsim kāpināt tautsaimniecības izaugsmi un konkurētspēju jau tuvākajā nākotnē!" sacīja K.Gerhards.

Pulcējot spožākos Latvijas IT nozares profesionāļus, 2017. gada 25. maijā apbalvošanas ceremonijā Atzinības raksti tika pasniegti 2 kategorijās – par nozīmīgu teorētisku ieguldījumu Latvijas datorzinātnes attīstībā un par praktisku ieguldījumu IT jomā, izstrādājot un ieviešot novatoriskus un sabiedrībai aktuālus IT risinājumus.

Eižena Āriņa balva datorikā ir dibināta 2000.gadā un ir viens no prestižākajiem apbalvojumiem Latvijas IT nozarē. Tā ir nosaukta par godu Latvijas datorzinātnes pamatlicējam profesoram Eiženam Āriņam.  Pasākumu organizē Exigen Services Latvia, Latvijas Zinātņu akadēmija un Rīgas Tehniskās universitātes Attīstības fonds.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI