DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. maijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Ar mikroautobusiem RAF “Latvija” atkārtos ekspedīciju līdz Vladivostokai

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Svētdien, 28.maijā no plkst. 11.00 līdz 13.00 vēl pirms došanās tālajā ceļā uz Vladivostoku pie CSDD Rīgas Motormuzeja būs iespēja satikt RAF mikroautobusu “Latvija” ekspedīcijas Rīga-Vladivostoka braucējus un, protams, apskatīt arī pašus braucamos – trīs Latvijā ražotos RAF “Latvija” mikroautobusus.

Ekspedīcijas mērķis ir atkārtot 1977.gada ekspedīciju "No okeāna līdz okeānam", kad  ar Latvijā ražotajiem mikroautobusiem "RAF 2203″ notika auto izmēģinājuma brauciens no Liepājas līdz Vladivostokai.

Toreiz, 1977.gada maija beigās, no Liepājas uz Vladivostoku devās trīs mikroautobusi "RAF 2203″ autovadītāja izmēģinātāja Valda Branta vadībā. Braucienā piedalījās arī Rīgas kinostudijas dokumentālo filmu radošā komanda, divi žurnālisti un ārsts.

Par godu šīs ekspedīcijas 40 gadu jubilejai un Latvijas Antīko automobiļu kluba 45 gadu jubilejai, šogad leģendārā ekspedīcija līdz Vladivostokai tiks atkārtota, ar trim restaurētiem "RAF 2203″ mikroautobusiem veicot šo pašu maršrutu.

Ceļš līdz Vladivostokai ir aptuveni 11 000 kilometru pa maršrutu: Sanktpēterburga – Maskava – Ņižņijnovgoroda – Kazaņa – Naberežnije Čelni – Ufa – Čeļabinska – Petropavlovska – Omska – Novosibirska – Irkutska – Baikaļska – Ulan Ude – Čita, Habarovska – Vladivostoka.

Autoekspedīcijā, tāpat kā 1977.gadā, plāno doties trīs mikroautobusi "RAF" sešu līdz deviņu cilvēku sastāvā. Visi autoekspedīcijas dalībnieki, kas pašreiz gatavojas šim pasākumam, ir AAK biedri. Ekspedīciju ir apdrošinājusi sabiedrība "Ergo".

Atšķirībā no 1977.gada, kad daļu maršruta mašīnas bija spiestas veikt uz dzelzceļa vagonu platformām, šoreiz plānots pašiem nobraukt visu ceļu.

"Autoekspedīcijas mērķis ir vēlme parādīt, ka, par spīti tam, ka Latvijā pašlaik vairs nav lielu autobūvniecības uzņēmumu, mums ir lieliski inženieri, restauratori un fantastisks cilvēcisko attiecību un entuziasma potenciāls, arī viens no labākajiem motormuzejiem Eiropā – CSDD Rīgas Motormuzejs," skaidro AAK biedri.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI