DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. maijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Oktobrī Austrālijā un Jaunzēlandē varēs noformēt personu apliecinošus dokumentus

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ārlietu ministrija sadarbībā ar Iekšlietu ministrijas Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldi un ar Latvijas goda konsulu atbalstu laikā no 2017. gada 9. oktobra līdz 26. oktobrim īstenos braucienu ar mobilo pasu darbstaciju uz Austrāliju un Jaunzēlandi, lai tur dzīvojošajiem Latvijas valstspiederīgiem dotu iespēju noformēt jaunas pases un personas apliecības. Tādējādi Jaunzēlandē un Austrālijā dzīvojošajiem Latvijas valstspiederīgajiem jauna dokumenta saņemšanai nebūs jāceļo uz Latviju vai tuvāko valsti, kurā ir Latvijas pārstāvniecība.

Biometriskos datus iepriekš sagatavotiem pieteikumiem tautieši varēs nodot Latvijas goda konsulātos Austrālijā:

Pērtā 9. un 10. oktobrī,
Adelaidē 12. un 13. oktobrī,
Melburnā 16., 17. un 18. oktobrī,
Brisbenā 20. un 21. oktobrī,
Sidnejā 22., 23. un 24. oktobrī.  

Latvijas valstspiederīgie Jaunzēlandē jauniem personu apliecinošiem dokumentiem varēs pieteikties Oklendā 26. oktobrī.

Detalizēta informācija par darbstaciju laikiem katrā konkrētajā pilsētā un pieteikumam nepieciešamajiem dokumentiem ir pieejama Latvijas goda konsulātos Austrālijā.

Pieteikšanās dokumentu noformēšanai jau ir sākusies, un jebkurš interesents ir aicināts savlaicīgi sazināties ar goda konsuliem minētajās pilsētās vai arī sūtīt jautājumus uz Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta e-pasta adresi: palidziba@mfa.gov.lv

Šis būs jau trešais Latvijas Ārlietu ministrijas rīkotais brauciens ar mobilo pasu darbstaciju uz Austrāliju un Jaunzēlandi. 2014. gadā uz Austrāliju un Jaunzēlandi īstenotā brauciena laikā sešās pilsētās tika noformēti 633 pasu un personas apliecību pieteikumi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI