DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. maijā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

LTRK un VID paraksta sadarbības līgumu

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas lielākā uzņēmēju organizācija Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) un Valsts ieņēmumu dienests (VID) parakstījis sadarbības līgumu nolūkā izstrādāt labākos risinājumus, lai sekmētu Latvijas tautsaimniecības izaugsmi.

Parakstītais dokuments paredz to, ka LTRK piedalīsies politikas dokumentu un normatīvo aktu projektu izstrādē nodokļu politikas un administrēšanas jomā tiktāl, cik tas atbilst VID darbības stratēģijā norādītajiem mērķiem un uzdevumiem. Tāpat arī paredzēts, ka gan VID, gan LTRK sadarbojoties meklēs efektīvākos veidus nodokļu nomaksai, lai cīnītos pret ēnu ekonomiku, veicinātu ekonomikas izrāvienu un palielinātu godīgu konkurenci.

Paredzēts, ka sadarbības ietvaros tiks rīkotas uzņēmējiem noderīgas apmācības, lai viņi būtu maksimāli informēti par jebkurām izmaiņām un jaunumiem. Tāpat starp abām pusēm vadības un ekspertu līmenī tiks rīkotas regulāras tikšanās. 

Sadarbības līgums arī paredz to, ka LTRK kopā ar jomas ekspertiem tiksies ar VID, lai palīdzētu risināt biedrības biedru problēmas, kur uzņēmumam ir aizdomas, ka iestāde viņu nepamatoti vai nesamērīgi "apceļ". Pirms šādu tikšanās reižu rīkošanas visas puses vispirms būs iepazīstinātas ar izveidojušos situāciju, VID informēs par pieļautajiem pārkāpumiem vai kļūdām, lai diskusiju ceļā nonāktu pie visām pusēm pieņemamiem risinājumiem. Tas palīdzību noņemt nevajadzīgu spriedzi un publisku konfrontāciju, panākot saprotamu un caurspīdīgu formātu problēmu tālākai virzībai.

LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš norāda, ka šāds sadarbības līgums ir būtisks atbalsts biedru interešu aizstāvībai un turpmākai Latvija ekonomikas attīstībai: "Mums rūp, ka ēnu ekonomika samazinās, un viens no virzieniem, kā to panākt, ir ciešāk sadarboties ar VID, lai uzņēmējiem nerastos nevajadzīgi saspīlējumi un aizvainojumi. Vēlamies, lai nodokļus nomaksāt būtu tik vienkārši, ka uzņēmējiem negribētos domāt par aiziešanu ēnā, bet gan būt atbildīgiem un atrasties baltajā zonā. Mūsu visu interesēs ir ilgtspējīga valsts attīstība, radot veiksmīgu biznesu, maksājot labas algas, kas pārsniedz 1000 eiro neto samaksu mēnesī, lai valsts varētu atļauties labu veselības, izglītības, drošības un pensiju sistēmas," saka J.Endziņš.

VID ģenerāldirektore Ilze Cīrule pauž gandarījumu par sadarbības līgumu, norādot, ka tas palīdzēs uzlabot komunikāciju ar uzņēmējiem un ļaus operatīvāk atbildēt uz neskaidriem un bieži vien arī sāpīgiem jautājumiem. "Viens no VID mērķiem ir uzlabot komunikāciju ar uzņēmējiem, lai tā būtu skaidra un saprotama. Mēs vēlamies pēc iespējas vairāk runāt, konsultēt un skaidrot gan izmaiņas, gan VID rīcības iemeslus jebkurā no gadījumiem. Arī, ja pieļautas kļūdas, mēs esam atvērti tās labot un ļaut laboties uzņēmējiem."

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI