DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. maijā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Iespējams ērti noskaidrot, kurās iestādēs izmanto E-veselības sistēmu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Turpmāk iedzīvotāji ērtā un pārskatāmā veidā varēs noskaidrot, kuras ārstniecības iestādes un aptiekas ir noslēgušas līgumu ar valsti par E-veselības sistēmas lietošanu. Šīs informācijas noskaidrošanai iedzīvotāji tiek aicināti izmantot interaktīvo karti, kas ir pieejama E-veselības portālā www.eveseliba.gov.lv.

Interaktīvajā kartē ir attēlotas visas ārstniecības iestādes, kuru mediķiem jau ir pieejama E-veselības sistēma un līdz ar to pacientiem var atvērt, pagarināt vai noslēgt e-darbnespējas lapas, izrakstīt e-receptes un izmantot citus E-veselības sistēmas pakalpojumus. Kartē attēlotas arī aptiekas, kurās iespējams iegādāties medikamentus, izmantojot ārstu izrakstītās e-receptes.

Lai noskaidrotu, piemēram, savai dzīvesvietai vistuvāko aptieku vai ārstniecības iestādi, kurā ir pieejama E-veselības sistēma, kartē jāizvēlas iestādes veids – aptieka, ģimenes ārsta prakse, ārsta-speciālista prakse, ambulatora ārstniecības iestāde vai slimnīca – un jāpietuvina konkrētas pilsētas teritorija. Tādējādi attiecīgajā teritorijā visas iestādes tiek atspoguļotas krāsainu punktu veidā, uz kuriem uzklikšķinot, redzams iestādes nosaukums un adrese. Pašlaik kartē ir pieejama informācija par vairāk nekā 280 aptiekām un 930 ārstniecības iestādēm.

Līdz šā gada 1. septembrim E-veselības sistēmas lietošana ārstniecības iestādēm un aptiekām vēl ir brīvprātīga, līdz ar to kartē attēloto iestāžu skaits pakāpeniski pieaugs, aptverot aizvien plašāku teritoriju un lielāku iestāžu skaitu.

Ārstniecības iestāžu un aptieku, kuras jau uzsākušas E-veselības lietošanu, pacienti jau šobrīd var izmantot E-veselības sniegtās priekšrocības – e-darbnespējas lapas, kuras nav jāiesniedz darba devējam papīra formā, viegli salasāmas e-receptes u. c

Interaktīvā karte ir pieejama E-veselības portāla www.eveseliba.gov.lv sadaļā "Par E-veselību" – "Kur lieto E-veselību?".

Vienlaikus Nacionālais veselības dienests atgādina, ka ārstniecības iestādēs un aptiekās, kuras ir uzsākušas E-veselības sistēmas lietošanu, ir izvietotas apaļas atpazīšanas uzlīmes ar uzrakstu "šeit lieto E-veselību".

Informācija par visām valsts E-veselības sistēmā izrakstītajām e-darbnespējas lapām, izrakstītajām e-receptēm un ārstu ievadītā medicīniskā informācija pakāpeniski uzkrāsies E-veselības sistēmā, ārstniecības personām un farmaceitiem arvien aktīvāk izmantojot E-veselību, un būs pieejama gan pacientam, gan viņu ārstējošajiem ārstiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI